Επιβεβαίωση: Ο Μαρινάκης απέσυρε εγγράφως το ενδιαφέρον για Forthnet-Nova! - Τι θα κάνουν τράπεζες, κυβέρνηση και «big-4» | piperata.gr Skip to main content

Επιβεβαίωση: Ο Μαρινάκης απέσυρε εγγράφως το ενδιαφέρον για Forthnet-Nova! - Τι θα κάνουν τράπεζες, κυβέρνηση και «big-4»

Αν και κόντεψε να γίνει «πόλεμος» στον μιντιακό, ποδοσφαιρικό και πολιτικό χώρο, τελικά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέσυρε εγγράφως το ενδιαφέρον του προς τις τράπεζες για την εξαγορά της Forthnet-Nova και πλέον ο δρόμος ανοίγει για deal με οποιονδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο από Ελλάδα και εξωτερικό.

...διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Πάντως, το κυριότερο εμπόδιο από την πλευρά του επιχειρηματία δεν ήταν το οικονομικό σκέλος, καθώς είχε μελετήσει πριν καταθέσει την πρόταση του, όλα τα ποσά τα οποία θα απαιτούνταν, ακόμη και για την εξυγίανση και την ανάπτυξη της συνδρομητικής τηλεόρασης και της Forthnet γενικότερα.

Εμπόδιο φέρεται κατ' αρχάς να στάθηκε η καλύτερη προσφορά που, όπως αποκάλυψαν τα PIPERATA.GR, ήρθε από αγγλικό fund με το ότι αυτό θα σήμαινε μετά, αν οι τράπεζες προχωρούσαν στο deal, χωρίς να εξέταζαν τις νέες παραμέτρους, κι ας διέρρεαν ότι με την Alter Ego (ιδιοκτησίας Μαρινάκη) βρίσκονταν σε προχωρημένες συζητήσεις και δεν θα μπορούσαν να γυρίσουν πίσω την εξαγορά. 

Έτσι, οι βελτιώσεις προς τα πάνω... που ζήτησαν οι τραπεζίτες, ήρθαν σε πλήρη αντίκρουση με τις αξιώσεις για προς τα κάτω... που φέρεται να ζητούσε η πλευρά Μαρινάκη, κατά τη διάρκεια των περαιτέρω διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, όμως, υπήρξε κυριότερος λόγος, ο οποίος δεν ξέρουμε που μπορεί να βγάλει και σε πολιτικό επίπεδο... Η κυβέρνηση μάλλον ενεπλάκη και ζήτησε την απόσυρση Μαρινάκη, καθώς θα ερχόταν σε δύσκολη θέση, όχι μόνο προς άλλους ποδοσφαιρικούς παράγοντες και επιχειρηματίας - μιντιάρχες, αλλά και σε επίπεδο επιτροπής ανταγωνισμού και ενδεχομένως ΣτΕ.

Κάτι που θα επιβάρυνε κι άλλο τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία «σπείρει ανέμους και θερίζει θύελλες» σε μια σειρά από ζητήματα, όπως είναι το ποδόσφαιρο, το μεταναστευτικό, ο κορωνοϊός σε επίπεδο δημόσιας υγείας, αλλά και οι επιπτώσεις απ' αυτόν στην οικονομία, καθώς και τα ελληνοτουρκικά. Ε, μόνο η Nova της έλειπε... Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Μαρινάκης δεν θα αντιδράσει, κι ας αποχώρισε (υποτίθεται οικειοθελώς) από την εξαγορά.

Το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται στο αν αληθεύουν οι πληροφορίες περί προσέγγισης των τραπεζιτών στην πλευρά Ιβάν Σαββίδη. Κι αν ναι, κατά πόσο εκείνος θα θελήσει να βάλει κι άλλους στο παιχνίδι, για παράδειγμα τον Μελισσανίδη ή και τον Αλαφούζο ή και τον Κυριακού. Όπως ενδιαφέρον θα έχει, σε μια τέτοια περίπτωση, η αντίδραση Μαρινάκη. Εκτός και αν υπήρξε «μοιρασιά» Γεραπετρίτη... 

https://www.piperata.gr/2020/03/04/idisi-vomva-i-trapezes-syzitane-ke-m…

https://www.piperata.gr/2020/02/18/trapeziko-skandalo-pros-charin-tou-m…Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV