ΜΜΕ του Μαρινάκη: Οι «big-3», ο ΣΥΡΙΖΑ και η Alpha Bank φταίνε για το «ναυάγιο» εξαγοράς Forthnet-Nova | piperata.gr Skip to main content

ΜΜΕ του Μαρινάκη: Οι «big-3», ο ΣΥΡΙΖΑ και η Alpha Bank φταίνε για το «ναυάγιο» εξαγοράς Forthnet-Nova

Τα «ποδοσφαιρικά συμφέροντα» (Ιβάν Σαββίδης, Δημήτρης Μελισσανίδης, Γιάννης Αλαφούζος), ο ΣΥΡΙΖΑ και η Alpha Bank είναι οι… υπαίτιοι του «ναυαγίου» για την εξαγορά της Forthnet - Nova, σύμφωνα με τα όσα γράφονται στα ΜΜΕ του Μαρινάκη.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει ήδη, η Alter Ego (εταιρία ιδιοκτησίας Μαρινάκη) απέσυρε και επίσημα το ενδιαφέρον της για την εξαγορά της Forthnet - Nova, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες του PIPERATA.GR, απ' τα πρώτα κιόλας «σύννεφα» που είχαν παρουσιαστεί.

Τι συνέβη, ωστόσο, και χάλασε μια συμφωνία που θεωρείτο δεδομένη, κι έμοιαζε ότι ήταν θέμα χρόνου η ολοκλήρωσή της;

Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στα μέσα επιρροής ή και ιδιοκτησίας του εφοπλιστή, υπάρχει εξήγηση, λίγο έως και πολύ διαφορετική από αυτή που σάς έχουμε αποκαλύψει. Όπως και να έχει, όμως, οφείλουμε να τη λάβουμε υπόψιν.

Με δημοσίευμα από μέσο ενημέρωσης του δημοσιογραφικού ομίλου Μαρινάκη, ο επιχειρηματίας φέρεται να εξαπολύει επίθεση... κατά πάντων. Συγκεκριμένα, κατά όσων θεωρεί υπεύθυνους για το «ναυάγιο».

Κατ’ αρχάς, επιβεβαιώνεται πλήρως πως ο πρώτος αποτρεπτικός παράγοντας ήταν η σοβαρή κίνηση των υπολοίπων 3 «μεγάλων» (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ-Παναθηναϊκού) για τη δημιουργία της Liga TV, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να δημιουργήσουν ένα συνασπισμό απέναντι στο μονοπώλιο που θα δημιουργούσε η εξαγορά της Nova από την Alter Ego.

Έτσι, ο ηγέτης της «ερυθρόλευκης» ομάδας φέρεται να αντιλήφθηκε πως δεν βγαίνει μόνο με τον Ολυμπιακό το project, παρά τους 5 - 6 εκατομμύρια φιλάθλους του.

Πέραν τούτου, γίνεται αναφορά στον Ιβάν Σαββίδη, καθώς και στην «πολεμική» του ΣΥΡΙΖΑ, που λειτούργησαν ως τροχοπέδη στην ολοκλήρωση του deal.

Και, τέλος, υπάρχει η «επίθεση» στην τράπεζα Alpha Bank. Ένα σημαντικότατο στοιχείο που τονίζεται από τα ΜΜΕ του Μαρινάκη είναι πως η εν λόγω τράπεζα υπήρξε η μοναδική από τις συστημικές που αντιστάθηκε στους όρους που έθετε η Alter Ego και τους οποίους οι υπόλοιπες αποδέχτηκαν, χωρίς να υπολογίζουν κανέναν κίνδυνο (PIPERATA.GR διάβασαν;), καθώς εν μέσω βαθύτατης οικονομικής κρίσης έφτασαν στο σημείο να προχωρούν σε «κούρεμα» των χρεών της Forthnet που έφτανε το 80%!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία στην οποία υπάγεται η NOVA χρωστούσε στις τράπεζες 350 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ένας από τους όρους που έθετε η Alter Ego ήταν η εξασφάλιση χρηματοδότησης στην ενδιάμεση περίοδο ανάμεσα στην υπογραφή της συμφωνίας και την έγκριση της από την Ανεξάρτητη Αρχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Κάπως έτσι, λοιπόν, το μονοπώλιο που επιχειρήθηκε να τεθεί «έξυπνα» από Alter Ego και Forthnet απετράπη, με τη διαφαινόμενη συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές να καταλήγει σε αδιέξοδο. Τουλάχιστον, στην παρούσα φάση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του PIPERATA.GR, πάντως, το αγγλικό fund που είχαμε αποκαλύψει ότι φέρεται να έχει καταθέσει καλύτερη προσφορά, αλλά οι τράπεζες απέρριψαν χωρίς να την εξετάσουν επικαλούμενες το προχωρημένο των συζητήσεων με την Alter Ego, έχει δια νέας επιστολής του επιστρέψει για την εξαγορά...

https://www.piperata.gr/2020/03/11/epiveveosi-o-marinakis-apesyre-engra…



Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.