Θεοχάρης για κορωνοϊό: Θα στηρίξουμε τις επιχειρήσεις - Εξετάζεται παράταση του εποχικού επιδόματος | piperata.gr Skip to main content

Θεοχάρης για κορωνοϊό: Θα στηρίξουμε τις επιχειρήσεις - Εξετάζεται παράταση του εποχικού επιδόματος

Δεδομένη θα είναι η στήριξη της κυβέρνησης προς τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο που πλήττετεται λόγω κορωνοϊού, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ένα από τα μέτρα που συζητούνται είναι και η παράταση του εποχικού επιδόματος, ωστόσο, εξήγησε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες.

Όπως τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, ενώ σημείωσε πως «παρακολουθούμε την εξέλιξη του υγειονομικού ζητήματος του κορωνοϊού ώστε να τελειώσει η εθνική δοκιμασία το δυνατόν γρηγορότερο».

«Η σημερινή κατάσταση είναι προφανές ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη», τόνισε αναφερόμενος στις αποφάσεις για τα σύνορα καθώς και για τις αεροπορικές συνδέσεις.

«Η αγορά είναι σε χειμερία νάρκη αυτή τη στιγμή και περιμένει το τέλος για να ξεκινήσουμε όλοι τις προσπάθειες μας να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος» πρόσθεσε, ενώ εξήγησε ότι «θα είναι μια δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία γιατί δεν πρόκειται όλες οι χώρες να ξεκινήσουν να επανέλθουν σε μία κανονικότητα την ίδια στιγμή. Είναι αυτό που συνήθως λέμε μία ασύμμετρη απειλή αυτή τη στιγμή που χτυπά τις χώρες με διαφορετικό τρόπο, είναι η κάθε μία σε διαφορετικό στάδιο».

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, τα ξενοδοχεία που είναι ανοιχτά 12 μήνες, τα ξενοδοχεία των πόλεων, είναι με πολύ χαμηλές πληρότητες λειτουργούν αν θέλετε με τους ορόφους συμπτυγμένους και όχι όλη τη δυναμικότητα ανοιχτή διότι κι αυτά πρέπει να μειώσουν τα έξοδά τους και βλέπουμε πληρότητες ακόμα και στο 10%-15%-20%-25% δηλαδή πάρα πολύ χαμηλές που δεν μπορούν να συντηρήσουν την κατάσταση αυτή. Όσον αφορά τα ξενοδοχεία τα εποχικά προφανώς δεν μπορούν να ανοίξουν έως 1η Μαΐου, οι κρατήσεις έχουν παγώσει, δεν κινείται ακόμα τίποτα γιατί ο κόσμος έχει μια αβεβαιότητα, δεν ξέρει καν πόσο θα κρατήσει όλο αυτό» πρόσθεσε.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.