Passion Food

Σκορδαλιά: Όλα τα μυστικά! – Πως να αποφύγετε την έντονη γεύση του σκόρδου

Σκορδαλιά

#Μένουμε_σπίτι και μαθαίνουμε όλα τα μυστικά για να φτιάξουμε την πιο ωραία και βελούδινη σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου. Μυστικά για όσους λατρεύουν την μυρωδάτη γεύση της, αλλά και για όσους δεν αρέσει πολύ..Πως να αποφύγετε την έντονη γεύση του σκόρδου.

Οι πατάτες για τη σκορδαλιά

-Διαλέγουμε πάντα φρέσκες πατάτες, τις πλένουμε πολύ καλά και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με το κρύο νερό να τις καλύπτει. Το ζεστό νερό στην ωμή πατάτα προκαλεί σκασίματα στη φλούδα, με αποτέλεσμα να ρουφάνε πολύ νερό.

-Αφού βράσουν και μαλακώσουν, τις βγάζουμε αμέσως από το νερό και όσο είναι ακόμα ζεστές τις ξεφλουδίζουμε.

-Τις πολτοποιούμε, ιδανικά, στο μύλο των λαχανικών ή με γουδί. Οι μεταλλικές λάμες στον κόφτη του μίξερ θα αλέσουν τις πατάτες, αλλά θα δώσουν μια τσιχλωτή υφή.

-Σκορδαλιά επίσης, μπορούμε να φτιάξουμε με ψωμί, καρύδια, αμύγδαλα, μελιτζάνα, αβοκάντο και παντζάρι, που παίρνει ροζ χρώμα.

-Για να δώσετε έξτρα γεύση στη σκορδαλιά σας, βράστε λίγο μπακαλιάρο με τα κόκκαλα του φιλέτου σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Σουρώστε και κρατήστε το ζωμό. Εκεί μέσα, στο ζωμό, βράστε τις πατάτες. Αποκτούν τέλεια γεύση και η σκορδαλιά σας πηγαίνει σε άλλη γευστική διάσταση.

Πώς θα αποφύγουμε την έντονη γεύση του σκόρδου στην σκορδαλιά

1) Καθαρίζουμε και αφαιρούμε το φύτρο από τις σκελίδες. Τις πολτοποιούμε σε ελαιόλαδο.
Αφήνουμε να κατασταλάξει και χρησιμοποιούμε μόνο το ελαιόλαδο σκόρδου.

2) Ψήνουμε τα σκόρδα ολόκληρα με τη φλούδα τους σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν. Τα σκόρδα με αυτόν τον τρόπο γλυκαίνουν, κρατώντας όλο το άρωμα τους. Μετά, πιέζουμε μια-μια τις σκελίδες και παίρνουμε τον πουρέ σκόρδου- σε μορφή κρέμας πλέον.

3) Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι. Τα καλύπτουμε με ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, όχι πάνω από 80°C, μέχρι να μαλακώσουν. Χρησιμοποιούμε τα ψητά σκόρδα και το ελαιόλαδο τους για την παρασκευή μιας γλυκιάς σκορδαλιάς, με όλο το άρωμα σκόρδου χωρίς την κάψα του.

4) Βράζουμε τις καθαρισμένες σκελίδες σε ένα κατσαρολάκι με γάλα, μέχρι να μαλακώσουν. Τις αλέθουμε και τις προσθέτουμε στη σκορδαλιά.

Το αυγό στη σκορδαλιά

Είναι προαιρετικό, αλλά μεταμορφώνει τελείως τη σκορδαλιά σε υφή και γεύση. Η υφή της γίνεται βελούδινη και η γεύση της μοναδική. Επίσης με την προσθήκη του αυγού, γίνεται σαν μους και κατάλευκη. Το αυγό θα ψηθεί από τη θερμοκρασία της καυτής πατάτας, όσο θα αναδεύεται με τα καυτά υλικά στο μίξερ.

Μπορεί να γίνει και χωρίς αυγό.

Πηγή: argiro.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο:
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 + fourteen =