Σου αρκεί ή όχι το χαρτί υγείας που προμηθεύτηκες; Τσέκαρε το online! | piperata.gr Skip to main content

Σου αρκεί ή όχι το χαρτί υγείας που προμηθεύτηκες; Τσέκαρε το online!

Ανησυχείς εάν έχεις αγοράσει αρκετό χαρτί υγείας για όσο διαρκέσει η καραντίνα λόγω του κορωνοϊού; Πλέον, δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι αφού μια γερμανική ιστοσελίδα υπολογίζει για σένα πόσο θα κρατήσουν τα αποθέματά σου.

Αρκετός κόσμος σπεύδει παγκοσμίως στα σούπερ μάρκετ εξαντλώντας τα αποθέματα ρολών υγείας κατά τη διάρκεια της κρίσης με αποτέλεσμα το χαρτί υγείας να θεωρείται πλέον «είδος πολυτελείας».

Τη λύση δίνει η γερμανική ιστοσελίδα Blitzrechner.de η οποία βοηθά τους καταναλωτές να υπολογίσουν εάν έχουν αρκετό. Το μόνο που εσύ έχεις να κάνεις είναι να ενημερώσεις τον ιστότοπο πόσα ρολά έχεις και πόσο συχνά επισκέπτεσαι την τουαλέτα. Μάλιστα, σου δίνεται η δυνατότητα να προσαρμόσεις στις ρυθμίσεις τον αριθμό των σκουπισμάτων ανά «επίσκεψη», τον αριθμό των χάρτινων τετράγωνων για κάθε σκούπισμα, τον αριθμό των μελών της οικογένειας σου και το διάστημα που σκοπεύεις να μείνεις εντός σπιτιού.

Π.χ. ένα άτομο που έχει στοκάρει 10 ρολά και χρησιμοποιεί μια φυσιολογική δόση χαρτιού τρεις φορές την ημέρα, θα την «βγάλει» για 53 ημέρες. Μάλιστα ειδικό μήνυμα στην σελίδα σε ενημερώνει πως το διάστημα αυτό είναι 39 φορές μεγαλύτερο από την συνήθως προτεινόμενη καραντίνα των 14 ημερών για όσους παρουσιάζουν συμπτώματα.

Η ιστοσελίδα που στα ελληνικά η ονομασία της μεταφράζεται ως «υπολογιστής αστραπής», σου παρέχει εξάλλου τη δυναότητα να υπολογίσεις και άλλες ανάγκες σου όπως από τη κατανάλωση κρέατος έως και την προσδοκώμενη ημερομηνία γέννησης ενός μωρού.

Πηγή: reuters

Eπιμέλεια: Γιάννης ΚατσαρόςAdd new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.