Passion Food

Εύκολο γλυκό ψωμί γεμιστό με μήλα και σοκολάτα!

γλυκό ψωμί

# Μένουμε_σπίτι και φτιάχνουμε εύκολο γλυκό ψωμί γεμιστό με μήλα και σοκολάτα κουβερτούρα. Πρωτότυπο και εύκολο στην παρασκευή του θα το απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

Για τη ζύμη

235 γρ. ‏αλεύρι για τσουρέκια
120 ml ‏χλιαρό νερό
40 γρ. ‏ελαιόλαδο
60 γρ. ‏ζάχαρη
4 γρ. ‏ξηρή μαγιά
‏ξύσμα πορτοκαλιού
1/4 κ.γλ. ‏κανέλα
1/4 κ.γλ. ‏γαρίφαλο

Για τη γέμιση

125 γρ. ‏κουβετούρα
250 γρ. ‏μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
60 γρ. ‏ζάχαρη
80 γρ. ‏καρυδόψιχα

Για την επάλειψη

1 ‏ασπράδι αυγού
‏ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνετε το νερό διαλύουμε την ζάχαρη και την μαγιά, αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί και να φουσκώσει η μαγιά.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και την μαγιά. Ζυμώνετε για 2 λεπτά και αφήνετε τη ζύμη, σκεπασμένη με μεμβράνη, να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Τοποθετείτε τη ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί και ανοίγετε με τη βοήθεια ενός πλάστη περίπου 30×20. Τεμαχίζετε την σοκολάτα σε πλακάκια και ανακατεύετε τα υλικά της γέμισης.

Γεμίζετε την ζύμη και κλείνετε δημιουργώντας ένα φρατζολάκι. Αλείφετε με το ασπράδι και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.
Ψήνετε το μηλόψωμο σε καλά προθερμασμένο φούρνο περίπου για 40-45 λεπτά στους 175 C. Σερβίρετε σε φέτες.

Κοινοποιήστε το άρθρο:
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

thirteen − eight =