Passion Food

Ελαφρύ και εύκολο τιραμισού με κρέμα γιαούρτι!

τιραμισού

Το πιο εύκολο και γρήγορο τιραμισού με κρέμα γιαούρτι. Ελαφρύ επιδόρπιο με πλούσια κρέμα και άρωμα.

Υλικά

130 ml καφέ εσπρέσσο

60 γρ. κακάο, σε σκόνη + extra για το πασπάλισμα

200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

530 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

450 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

24 μπισκότα τύπου σαβαγιάρ

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αδειάζουμε τον καφέ, το κακάο, τα 45 γρ. ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Έπειτα, στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται σαντιγί. Μόλις ξεκινά να σχηματίζεται, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε στον κάδο το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Στη συνέχεια βουτάμε τα μπισκότα στο μπολ με τον καφέ και τοποθετούμε τα μισά από αυτά σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 25Χ20εκ. Ακριβώς από πάνω καλύπτουμε με τη μισή κρέμα, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και περιχύνουμε ομοιόμορφα με την κρέμα που περίσσεψε.

Ύστερα, μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο και αφήνουμε το γλυκό να σφίξει για 2 ώρες. Τέλος, πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με κακάο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγη: giorgostsoulis.com

Κοινοποιήστε το άρθρο:
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × 2 =