Passion Food

Κοκκινιστοί κεφτέδες στο τηγάνι με αυγά και φέτα

κεφτέδες

Ένα πλούσιο γευστικά πιάτο που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Κοκκινιστοί κεφτέδες με αυγά στο τηγάνι και τριμμένη φέτα.

Υλικά

Για τον κιμά

600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, περασμένος δύο φορές

4 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 αυγό, medium

1 ½ κ.γλ. κύμινο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

500 ml νερό

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

4 αυγά, medium

¼ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

200 γρ. φέτα, τριμμένη

ελαιόλαδο

ψημένο ψωμί

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα 2 φρέσκα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 2-3 λεπτά.

Παράλληλα σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τον κιμά, ρίχνουμε ένα αυγό, αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια.

Φορώντας γάντια μίας χρήσης, ανακατεύουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και το ζυμώνουμε καλά με τα χέρια.

Παίρνουμε από τον κιμά μία ποσότητα 30 γρ. περίπου, την πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα κεφτέ και την τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο πιάτο ή σκεύος όπου έχουμε βάλει αλεύρι. Κουνάμε ελαφρώς το σκεύος ώστε να καλύψει την επιφάνεια του κεφτέ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο τον κιμά.

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει το λάδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, τοποθετούμε μέσα τους κεφτέδες και τους δίνουμε χρώμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμύδια πάνω από τους κεφτέδες και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.

Έπειτα ρίχνουμε τον πελτέ, το κύμινο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα.

Ύστερα, βάζουμε τη ντομάτα κονκασέ, ρίχνουμε το νερό ,αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε τα κεφτεδάκια για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Τέλος, ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα αυγά και με ένα κουταλάκι σκεπάζουμε τα ασπράδια των αυγών με τη σάλτσα. Περιμένουμε 2-3 λεπτά να βράσουν το αυγά.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε πάνω από τους κεφτέδες τη φέτα, το μαϊντανό, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε τους κεφτέδες ζεστούς με ψημένο ψωμί.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Κοινοποιήστε το άρθρο:
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × one =