Κοινωνία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εμπόριο κρεβατιών σε «Σωτηρία» και «Θριάσιο»!

Όσο πιο βαθιά μπαίνει πιο βαθιά στον ιδιότυπο αυτό «γύψο» η χώρα τόσο περισσότερα φαινόμενα ντροπής και ασυδοσίας καταγγέλλονται.

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκης

Πρόσφατα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης και το συλλογικό όργανο των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) οι οποίοι πραγματοποίησαν – με κίνδυνο ζωής – διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, ζήτησαν από τον Κικίλια να ανοίξει τα κλειστά κρεβάτια των ΜΕΘ που είναι περίπου 2.000.

Αντί άλλης απάντησης το Μαξίμου επέλεξε να διαπομπεύσει τους καταγγέλλοντες ενώ ο υπουργός Υγείας έλεγε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αφού μεταξύ άλλων επίταξε ιδιωτική κλινική στην Ελευσίνα για να την κάνει νοσοκομείο αναφοράς.

Σύμφωνα λοιπόν με τις καταγγελίες που καθημερινώς καταφθάνουν στον ΙΣΑ , στον ΟΕΝΓΕ και την Αστυνομία, στο «Σωτηρία» και το «Θριάσιο» τα «καλά κρεβάτια» των εντατικών για τον κορονοϊό έχουν «ενοικιαστεί» με μυθώδη ποσά από επιφανείς του δημόσιου βίου, ήτοι πολιτικούς, ξεπλυμένους της διαπλοκής, κοκότες του Κολωνακίου και των πλούσιων προαστείων και αστέρες των ΜΜΕ που από το πρωί έως το βράδυ ευλογούνε τον Μητσοτάκη.

Οι πρώτοι που δεν θέλουν να ανοίξουν οι ΜΕΘ δεν είναι τόσο οι λεφτάδες ασθενείς όσο οι μεγαλοδιευθυντές και καθηγητές των δημόσιων νοσοκομείων που μοιράζουν τα κρεβάτια ανάλογα με το οικονομικο – πολιτικό διαμέτρημα ενός εκάστου. Ως εκ τούτου η …διεύρυνση θα είναι γι΄ αυτούς καταστροφή.

Μάλιστα, όπως πληροφορείται το PIPERATA.GR, στο μπλοκάκι πολιτικού αξιωματούχου συμπεριλαμβάνονται 4 ονόματα ιατρών (σς πολύ υψηλής κατηγορίας) οι οποίοι βγαίνουν καθημερινώς στα κανάλια πλασάροντας με τον τρόπο τους τα «περάσματα» τους σε νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας και της επαρχίας. Ένας εξ΄ αυτών (πανεπιστημιακός φυσικά) έχει «στασίδι» στην ΕΡΤ, ενώ ένας άλλος έχει βάλει τη γραμματέα του στο πανεπιστήμιο να μαζεύει αιτήματα και να τα ταχτοποιεί αναλόγως.

Κοινοποιήστε το άρθρο:
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nine + 14 =