Διεθνή

Οι Ιταλοί κατέσχησαν στην Ανκόνα 1.800 αναπνευστήρες με προορισμό την Ελλάδα

Oι ιταλικές αρχές κατέσχησαν φορτίο 1.840 αναπνευστήρων και άλλων ιατρικών εφοδίων στο λιμάνι της Ανκόνας που είχαν προορισμό την Ελλάδα.

Οι κατασχέσεις έγιναν από δυνάμεις της αστυνομικής μεραρχίας Guardia di Finanza (GdF) που υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας υπό την απαγόρευση, στο πλαίσιο ενός ειδικού σχεδίου ελέγχου με στόχο την τήρηση του διατάγματος πολιτικής προστασίας που απαγορεύει στις ιταλικές εταιρείες να εξάγουν ιατρικά βοηθήματα λόγω έκτακτης ανάγκης από την πανδημία του κορωνοϊού.

Το φορτηγό που μετέφερε τους αναπνευστήρες και τα ιατρικά βοηθήματα ήταν στο λιμάνι της Ανκόνας έτοιμο να επιβιβαστεί στο πλοίο με προορισμό την Ελλάδα, έχοντας περάσει ήδη από μεγάλο αριθμό ελέγχων.

Διαπιστώθηκε ότι στο φορτίο του υπήρχαν 1.840 ιατρικοί αναπνευστήρες με βαλβίδα και αναπνευστική μάσκα και οι οποίοι κατασχέθηκαν, με τις Αρχές να δίνουν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Il Giornale” το κατασχεμένο υλικό θα διανεμηθεί σε ιταλικά νοσοκομεία σε όλη την χώρα όπου η ανάγκη είναι τεράστια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιταλικές αρχές, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης του ιού, έχουν απαγορεύσει όλες τις εξαγωγές αναπνευστήρων από τις 25 Φεβρουαρίου.

Ο εκπρόσωπος της ιταλικής εταιρείας, που εδρεύει στο Μιλάνο, ο οποίος επιχείρησε την πώληση σε ελληνική εταιρεία, παραπέμφθηκε στις δικαστικές αρχές.

Κοινοποιήστε το άρθρο:
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × 5 =