Πολιτική

Υπάρχει και η σκοτεινή… πλευρά του κορωνοϊού! Όσα γίνονται και θα γίνουν. Αλήθεια ή ψέματα; (vid)

Πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι. Αυτό που ζούμε είναι πρωτόγνωρο. Εάν πιστέψουμε τις Αρχές, κινδυνεύουμε. Αυτό άλλωστε φαίνεται πλέον καθημερινά στην χώρα μας, όταν ο Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοινώνει περισσότερους θανάτους από τον κορωνοϊό.  Σύμφωνοι. Οι γιατροί δίνουν τον αγώνα τους, τα Σώματα Ασφαλείας προσπαθούν να σταματήσουν την μετάδοση ιού και η κυβέρνηση αγωνιά για όσα ενδεχομένως θα βρει μπροστά της όταν ο ουρανός θα καθαρίσει…

Γράφει ο Σπύρος Νάννος

Όμως, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Η σκοτεινή. Αυτή που μας επεβλήθη, χωρίς να υπάρχει αντίδραση. Θα πει κανείς, μα σε τέτοια περίοδο, δεν πρέπει να ομιλούμε. Δεν πρέπει να αντιδρούμε. Έτσι είναι. Έτσι συμβαίνει. Αυτό ισχύει.

Ας δούμε όμως, τι γίνεται. Αυτά που δεν λέγονται στα ΜΜΕ.

Κατ’ αρχήν, ο κορωνοϊός, άλλαξε κατ’ αρχήν το πολιτικό σύστημα.  Εάν εξαιρέσεις κάποιες «φωνές» από τον ΣΥΡΙΖΑ, όλα κυλούν στην λογική «καλά κάνει ο Μητσοτάκης».

Και καλά κάνει φυσικά! Στόχος του είναι να μην μεταδοθεί ο ιός. Και είμαστε μαζί του. Αλλά…

Ο πρωθυπουργός, ότι προβλήματα είχε στο παρελθόν (π.χ. μετανάστες, πρόσφυγες), λύθηκαν δια μαγείας. Κανείς δεν ασχολείται πλέον με τις κλειστές δομές, ούτε και οι τοπικές κοινωνίες στα νησιά. Πλήρης νηνεμία…

Επίσης, δεν ταλαιπωρείται από απεργίες και διαδηλώσεις. Η απαγόρευση κυκλοφορίας, άλλωστε, που ήταν επιβεβλημένη, δεν χωράει παρερμηνίες… Έπρεπε να επιβληθεί! Τελεία και παύλα!

Ο Τύπος στην Ελλάδα, νοσεί. Όχι, δεν ελέγχεται. Όμως δεν μπορεί να ξεφύγει από την ενημέρωση του κοινού (έτσι πρέπει) όσον αφορά τις εξελίξεις στον ιό.

Παραβιάζονται επίσης τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα. Η μεγαλύτερη πληγή. Αυτό άλλωστε ανέφερε στο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου: “Να θυσιάσουμε προσωρινά ατομικές μας ελευθερίες, για να προασπίσουμε το υπέρτατο συλλογικό αγαθό της δημόσιας υγείας. Τα νέα αυστηρά μέτρα που ισχύουν είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και τα περιθώρια περιορισμού των ατομικών ελευθεριών ορίζονται στο Σύνταγμα και στον χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είμαι σίγουρη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών καταλαβαίνει την αναγκαιότητα των μέτρων. Και θα τα τηρήσει σχολαστικά, όσο οδυνηρά κι αν είναι, αφού αποτελούν τον μόνο τρόπο, ώστε να αντιμετωπισθεί η πανδημία…”

Και ναι, η κυβέρνηση λέει πως κανείς δεν φακελώνεται και ενδεχομένως να είναι έτσι, όμως το σίγουρο είναι πως η «δεξαμενή πληροφοριών» μετά το τέλος του κορωνοϊού, θα αυξηθεί δραματικά, με ότι αυτό σημαίνει Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε….

Το πιο σημαντικό. Ο κόσμος πλέον ζει με τα λίγα. Τέλος οι σπατάλες, καταναλώνει πολύ λιγότερα αγαθά, ζει με λιγότερα χρήματα. Δεν είναι κακό….  Όμως υπάρχει ραγδαία αύξηση του πλαστικού χρήματος. Δεν υπάρχει «ρευστό», άλλωστε αυτό ήθελε η «παγκοσμιοποίηση»… Και μέσα από μια πανδημία, θα «οριστικοποιηθεί».

Δείτε τι είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του εκπομπή για το πλαστικό χρήμα, όταν είχε ερωτηθεί για την συμμετοχή του στην Λέσχη Μπίλντερμπεργκ (από 3.40):

Πως αλλάζουν οι καιροί, ε;

Κοινοποιήστε το άρθρο:
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 − 2 =