Έφθασαν στο "Ελ. Βενιζέλος" 11 τόνοι υγειονομικού υλικού από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (pics) | piperata.gr Skip to main content

Έφθασαν στο "Ελ. Βενιζέλος" 11 τόνοι υγειονομικού υλικού από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (pics)

Έφτασε με πτήση cargo υγειονομικό υλικό από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για την ενίσχυση των αναγκών στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Ειδικότερα, πρόκειται για 11 τόνους υγειονομικού υλικού που περιλαμβάνει στολές προστασίας για γιατρούς και νοσηλευτές, μάσκες, απολυμαντικά και προστατευτικά γάντια.

Η βοήθεια έρχεται μετά από πρωτοβουλία των Α.Ε. Sheikh Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, Διαδόχου του Abu Dhabi & Αναπληρωτή Ανώτατου Διοικητή των Εμιρατινών Ενόπλων Δυνάμεων, και Α.Ε. Sheikh Tahnoon Bin Zayed Al Nahyan, Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των Η.Α.Ε, και επιβεβαίωνει τη στενή σχέση των Η.Α.Ε. με την Ελλάδα. Μια σχέση που ξεκινά από την οικονομική συνεργασία αλλά με την εμπιστοσύνη που αυτή χτίζει εξελίσσεται σε δεσμό φιλίας.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε προσωπικά τους Α.Ε. Sheikh Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, Διάδοχο του Abu Dhabi & Αναπληρωτή Ανώτατου Διοικητή των Εμιρατινών Ενόπλων Δυνάμεων, και Α.Ε. Sheikh Tahnoon Bin Zayed Al Nahyan, Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των Η.Α.Ε, και τόνισε ότι οι σχέσεις «φιλίας και εμπιστοσύνης με τα Η.Α.Ε. αποδεικνύονται πολύτιμες, αυτές τις δύσκολες ώρες, και ήδη βρίσκουν έκφραση με την αλληλεγγύη που εκδηλώνεται, ιδίως με την αποστολή πολύτιμου υγειονομικού υλικού».

Εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης το υλικό παρέλαβε η βασική ομάδα που εργάζεται ώστε να θωρακιστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας άμεσα αλλά και μεσοπρόθεσμα: Μάριος Θεμιστοκλέους, Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιώργος Μυλωνάκης, Γενικός Γραμματέας της Βουλής, Γρηγόρης Δημητριάδης, Γενικός Γραμματέας Εξωστρέφειας.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουμε λάβει υγειονομικό υλικό και από τις χώρες Ινδία και Κίνα.

Δείτε τις φωτογραφίες:Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.