Κορωνοϊός: Φόβος για τα εισαγόμενα κρούσματα - Ανοιχτό ενδεχόμενο για «λουκέτο» στα αεροδρόμια | piperata.gr Skip to main content

Κορωνοϊός: Φόβος για τα εισαγόμενα κρούσματα - Ανοιχτό ενδεχόμενο για «λουκέτο» στα αεροδρόμια

Το σφράγισμα όλων των αεροδρομίων εξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει την εξαπλωση του κορωνοϊού μέσω εισαγόμενων κρουσμάτων.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αν και επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα μέτρο που εξετάζεται σε «ύστερη φάση».

«Σε μία ύστερη φάση κι αυτό είναι ανοιχτό (σ.σ. κλείσιμο όλων των αεροδρομίων). Ήδη υπάρχει απαγόρευση πτήσεων από χώρες με υψηλούς δείκτες κρουσμάτων, όμως έρχονται ακόμα πτήσεις.  Ήδη 6.500 άτομα προερχόμενα από το εξωτερικό είναι σε καραντίνα. Αυτό επιβαρύνει το σύστημα, επειδή γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά και στο κομμάτι της αστυνόμευσης, της επιτήρησης και ιχνηλάτησης για να περιορίζονται κι όσοι έρχονται σε επαφή μαζί του. είναι μια επιβάρυνση που δεν μπορούμε να επωμιστούμε απολύτως. Γι' αυτό είπαμε ότι θα δεχτούμε επιστροφές μόνο για λόγους υγείας ή αν δεν υπάρχει στέγη. Άνθρωποι που δεν έχουν λόγο να έρθουν τώρα στην Ελλάδα δεν θα έρθουν», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Γεραπετρίτης στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα».

Ο υπουργός Επικρατείας διευκρίνισε ότι σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση μεριμνά για τον επαναπατρισμό Ελλήνων μόνο για λόγους υγείας ή έλλειψης στέγης σε χώρες του εξωτερικού, καθώς όπως υπογράμμισε το σύστημα έχει ήδη επιβαρυνθεί σημαντικά από την καραντίνα όσων φρόντισαν ήδη να επιστρέψουν και τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Η κυβέρνηση έχει κλείσει τα σύνορα και τις αεροπορικές συνδέσεις με διάφορες χώρες της Ευρώπης όπως η Ιταλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.