Κορωνοϊός: Με αεροδιακομιδή ήρθε στην Αθήνα ο γιος του επιχειρηματία από την Ικαρία | piperata.gr Skip to main content

Κορωνοϊός: Με αεροδιακομιδή ήρθε στην Αθήνα ο γιος του επιχειρηματία από την Ικαρία

Λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα του Σαββάτου, ο 25χρονος γιος επιχειρηματία, το πρώτο επιβεβαιωμενο κρούσμα κορωνοϊού στην Ικαρία μεταφέρθηκε με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο C-27 μέσα σε ειδική κάψουλα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και από κει πιθανότατα στο σπίτι του, ενώ κάποιες άλλες πληροφορίες λένε ότι ίσως να μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Όσον αφορά το δεύτερο επιβεβαιωμένο πρόσωπο που συν ταξίδεψε μαζί του στο νησί της μακροζωίας, την Ολλανδέζα φίλη του αφού έδωσε κι εκείνη κατάθεση στο τοπικό αστυνομικό Τμήμα, επέστρεψε με συνοδεία στην εξοχική κατοικία της οικογένειας του 25χρονου με αυστηρές οδηγίες για περιορισμό κατ οίκον για τις επόμενες 14 μερες.

Σημειώνεται ότι η ειδική κάψουλα μέσα στην οποία μπήκε ο 25χρονος μετά την επιβίβαση του στο αεροπλάνο χρησιμοποιείται μόνο μια φορά τη μέρα σε ανάλογες περιπτώσεις και στη συνέχεια την απολυμάνουν με ιδιαίτερα αυστηρές προδιαγραφές. Επιπλέον επιβεβαιωνονται και οι αρχικές πληροφορίες σχετικά με τις επαφές που είχε ο 25χρονος κατά την διάρκεια της παραμονής του στο νησί και μάλιστα όπως ανέφεραν κάτοικοι, συνάντησε αρκετό κόσμο που καλείται τώρα να το γνωστοποιησει στις αρμόδιες Αρχές ώστε να ελεγχθεί. Μάλιστα η δημοτική Αρχή απευθύνει έκκληση σε όσους ήρθαν σε επαφή με τον 25χρονο να ενημερώσουν άμεσα διότι τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η δημόσια υγεία.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV