Άμεση παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ για το απαγορευτικό Χρυσοχοΐδη στους δημοσιογράφους | piperata.gr Skip to main content
Άμεση παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ για το απαγορευτικό Χρυσοχοΐδη στους δημοσιογράφους

Άμεση παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ για το απαγορευτικό Χρυσοχοΐδη στους δημοσιογράφους

Δεν υπήρξε κανείς απολύτως επιχειρησιακός λόγος να… προστατευτούν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τις διαδηλώσεις, ιδίως από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπως βεβαίως και από κάθε κυβερνητικό αξιωματούχο.

 

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκης

 

Κι όμως, κινούμενος με πολιτική δολιότητα ο κ. Χρυσοχοϊδης εξαγγέλλοντας το σχέδιο του για την αστυνόμευση των συναθροίσεων, έπιασε στο στόμα του, ρεπόρτερ και φωτογράφους της γραμμής πυρός οι οποίοι είναι αποδεκτοί και από τους αστυνομικούς και από τους διαδηλωτές.

 

Ακριβώς επειδή συμμετέχουν και αντιλαμβάνονται εκ του σύνεγγυς τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν όσοι διαμαρτύρονται οι οποίοι από την πλευρά τους κατανοούν, όπως άλλωστε και οι αστυνομικοί, ότι οι δημοσιογράφοι του «πεζοδρομίου», του ελεύθερου ρεπορτάζ βρίσκονται στην ίδια συγκυρία (καιρικές συνθήκες, κούραση, επεισόδια κτλ) με εκείνους.

 

Συνεπώς, το όψιμο ενδιαφέρον του κ. Χρυσοχοϊδη αποσκοπεί μόνον στην απόκρυψη στοιχείων, στο να μπορούν οι… δυνάμεις τους να προχωρούν σε πράξεις καταστολής χωρίς να λογαριάζουν το παραμικρό.

 

 

Άμεση παρέμβαση

 

Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν οι επικεφαλής της ΕΣΗΕΑ και της ΕΦΕ (Ένωση Φωτογράφων) ζήτησαν κατεπείγουσα συνάντηση μαζί του, αίτημα το οποίο θάφτηκε από τα περισσότερα ενημερωτικά μέσα. Στη σχετική επιστολή τους επισημαίνουν: «Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΦΕ εκφράζουν την αντίθεση και τον προβληματισμό τους για το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων, που παρουσιάσατε, όσον αφορά στο ρόλο και την παρουσία των δημοσιογράφων κατά την διάρκεια των δημόσιων συναθροίσεων.

 

 

Με την “οριοθέτηση” των δημοσιογράφων, όπως αποτυπώνεται στο ως άνω σχέδιο, βαρύ πλήγμα δέχεται άμεσα η ενημέρωση των πολιτών, η οποία αποτελεί έναν εκ των πυλώνων της δημοκρατίας. Προκειμένου να διευκρινίσουμε όλα τα καίρια ζητήματα στο Σχέδιο επιθυμούμε να έχουμε μία συνάντηση μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος το παλεύει χρόνια να τσακίσει τον κλάδο. Από τότε που τον κυνηγούσαν στο Floral στα Εξάρχεια όταν του είχαν κρεμάσει κουδούνια οι εφημερίδες κι αργότερα, τότε που έλεγε ότι δεν είχε διαβάσει το πρώτο Μνημόνιο αλλά το είχε ψηφίσει.

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV