Αίγυπτος: Ο Σίσι ζητά από τις ένοπλες δυνάμεις «ύψιστο βαθμό ετοιμότητας» | piperata.gr Skip to main content
Σίσι

Αίγυπτος: Ο Σίσι ζητά από τις ένοπλες δυνάμεις «ύψιστο βαθμό ετοιμότητας»

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, απηύθυνε κάλεσμα προς τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις την Τετάρτη να παραμείνουν «στα υψηλότερα επίπεδα ετοιμότητας» πλήρη ετοιμότητα, καθώς μαίνεται η σύρραξη στη Λιβύη. 

 

Τα παραπάνω μετέφερε ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας Μπασάμ Ραντί, ο οποίος δήλωσε ότι κατά τη συνάντησή του με επικεφαλής του αιγυπτιακού στρατού ο Σίσι έδωσε οδηγίες στις ένοπλες δυνάμεις να συνεχίσουν «να διατηρούν την ικανότητα και τα υψηλότερα επίπεδα ετοιμότητας και μάχης για την εκτέλεση οποιωνδήποτε καθηκόντων που ανατίθενται στα μέλη τους για την προστασία της εθνικής ασφάλειας της Αιγύπτου, υπό το φως των σημερινών προκλήσεων στην περιοχή και τη μεγάλη ικανότητα των Αιγυπτιακών Ένοπλων Δυνάμεων σε όλα τα σώματα, τις ειδικότητες και τα συστήματα εξοπλισμού.

 

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου χαιρέτισε και εξέφρασε την εκτίμησή του «για τις προσπάθειες των ενόπλων δυνάμεων και τις θυσίες που κάνουν για την προστασία της πατρίδας και τη διατήρηση της ασφάλειας, της ασφάλειας, της σταθερότητας και των δυνατοτήτων του αιγυπτιακού λαού».

 

Η συνάντηση ήρθε μια μέρα αφότου ο αλ Σίσι έστειλε ένα σημαντικό μήνυμα στον αρχηγό του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ. Το μήνυμα παραδόθηκε από τον διοικητή της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αιγύπτου, στα κεντρικά γραφεία του LNA σε προάστιο της Βεγγάζης. Το περιεχόμενο του μηνύματος δεν αποκαλύφθηκε.

 

Το μήνυμα και οι δηλώσεις του αιγύπτιου προέδρου έρχονται μετά την επίσκεψη των  υπουργών Άμυνας της Τουρκίας και του Κατάρ στην Τρίπολη για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης της Τρίπολης (GNA) Φαγιέζ αλ Σάρατζ. 

 

Η Αίγυπτος δεν μπόρεσε να κρύψει τον εκνευρισμό της για την περαιτέρω ενεργοποίηση των Καταρινών στη Λιβύη. 

 

Στο πλαίσιο αυτό, η –ανακοίνωση- για συνάντηση μεταξύ του αιγύπτιου διοικητή της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έστειλε ένα σημαντικό μήνυμα, δηλαδή ότι οι κινήσεις της Τουρκίας και του Κατάρ δεν θα έχουν αντίκτυπο ούτε θα γίνουν ανεκτές από το Κάιρο. Έδειξε επίσης ότι ο LNA, με τη βοήθεια του αιγυπτιακού στρατού, μπορεί να ματαιώσει τυχόν σχέδια αρκετά νωρίς,
 

Πηγή: skai.grAdd new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV