Το ΥΠΕΞ χαιρετίζει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και τη διεξαγωγή εκλογών στη Λιβύη | piperata.gr Skip to main content
 Το ΥΠΕΞ χαιρετίζει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και τη διεξαγωγή εκλογών στη Λιβύη

Το ΥΠΕΞ χαιρετίζει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και τη διεξαγωγή εκλογών στη Λιβύη

Το υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγες ώρες σήμερα, Παρασκευή 21 Αυγούστου, αναφέρεται στη ανακοίνωση που έγινε από τον Φαγέζ αλ Σάρατζ, μέσα από την οποία ανακοίνωσε την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη και τη διεξαγωγή εκλογών.

 

«Η Ελλάδα χαιρετίζει τη σημερινή ανακοίνωση κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη, με την ελπίδα να είναι ένα θετικό πρώτο βήμα για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης μέσω εθνικής συμφιλίωσης, ελεύθερων και δίκαιων εκλογών υπό διεθνή εποπτεία που θα διασφαλίσουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την πλήρη ανεξαρτησία για τον λιβυκό λαό, του οποίου οι δίκαιες προσδοκίες πρέπει τώρα να εκπληρωθούν», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών.

 

Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την επίλυση της λιβυκής κρίσης βάσει των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και των Συμπερασμάτων του Βερολίνου και την απαλλαγή της χώρας από ξένες παρεμβάσεις.

 

Είναι δε πρόθυμη να συμβάλλει εποικοδομητικά στο μέλλον της Λιβύης και των γειτόνων της στην Ανατολική και την Κεντρική Μεσόγειο, στη βάση του διεθνούς δικαίου και της μακροχρόνιας φιλίας μεταξύ του ελληνικού και λιβυκού λαού.

 

«Καλούμε όλα τα μέρη να επενδύσουν σε αυτήν την προσπάθεια, προκειμένου να διασφαλιστεί η ελευθερία, η κυριαρχία, η εδαφική ακεραιότητα και η ανοικοδόμηση της Λιβύης προς όφελος όλων των Λίβυων», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV