Θετική η Τουρκία στην επιστροφή 1.450 μεταναστών από την Ελλάδα | piperata.gr Skip to main content
μετανάστες

Θετική η Τουρκία στην επιστροφή 1.450 μεταναστών από την Ελλάδα

Θέμα επιστροφής 1.450 μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία, οι αιτήσεις ασύλου των οποίων έχει τελεσιδικήσει και έχουν απορριφθεί, έθεσε στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε θετική ανταπόκριση της τουρκικής πλευράς, με χρονικό ορίζοντα τον Μάρτιο.

 

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, μετά τη συνάντησή του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χτες Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, δήλωσε πως είχε εποικοδομητικές συνομιλίες, τονίζοντας πως έφτασε η στιγμή για να γίνουν θετικά βήματα στις σχέσεις μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας.

 

«Καλωσόρισα σήμερα τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είχαμε εποικοδομητικές συνομιλίες για τις ευκαιρίες και προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας. Η μετανάστευση, η ασφάλεια, οι διαπροσωπικές επαφές και η συνεργασία στο πρόγραμμα της ΕΕ, ErasmusPlus, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ανανεωμένης ατζέντας ΕΕ-Τουρκίας. Ώρα για θετικά βήματα» ανέφερε τόνισε σε tweet του ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

 

Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών, το κεντρικό συμπέρασμα της συνάντησης είναι ότι όσο πλησιάζει η κρίσιμη στιγμή της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου, είναι επιτακτική ανάγκη να χτιστεί μια ευρωτουρκική σχέση σε βάσεις θετικής συνεννόησης και χωρίς διχαστικές δηλώσεις που να αναιρούν τις αποφάσεις του Δεκεμβρίου.

 

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κάλεσε τον Μαργαρίτη Σχοινά, ως κεντρικό ομιλητή, στο Φόρουμ της Αττάλειας, τον Ιούνιο.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV