Τι ήξεραν στο Μαξίμου για τα ασυνόδευτα ανήλικα και γιατί στηρίζουν τη Μενδώνη | piperata.gr Skip to main content
Τι ήξεραν στο Μαξίμου για τα ασυνόδευτα ανήλικα και γιατί στηρίζουν τη Μενδώνη

Τι ήξεραν στο Μαξίμου για τα ασυνόδευτα ανήλικα και γιατί στηρίζουν τη Μενδώνη

Δυστυχώς, τις τελευταίες ώρες διακινείται έντονα η φήμη ότι στο γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είχαν φτάσει πολύ καιρό νωρίτερα στοιχεία για κύκλωμα παιδεραστών που δρούσε σε οργανωμένες και μη δομές, κακοποιώντας σεξουαλικά ανήλικους αλλοδαπούς, κυρίως ασυνόδευτα παιδιά. Οι αναφέροντες όλα αυτά στέκονται ιδιαίτερα σε μια κυβερνητική καμπάνια που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2019 με τίτλο: «Κανένα παιδί μόνο».

 

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκης

Τότε, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης είχε παρουσιάσει σχέδιο για την προστασία και τη φροντίδα των ασυνόδευτων παιδιών που είναι στην Ελλάδα με στόχο τη μεταφορά σε ειδικές δομές μακροχρόνιας φιλοξενίας, 2.500 ασυνόδευτων ανηλίκων από καταυλισμούς και 1.300 ακόμη που κατοικούσαν υπό άγνωστες συνθήκες «σε μη οργανωμένα κέντρα».

Για την καταγραφή των αθώων αυτών ψυχών, αλλά και τη διασταύρωση της ηλικίας όσων μεταναστών δήλωναν έφηβοι ενώ ήταν ενήλικες, ενεργοποιήθηκαν η ΕΥΠ και η Κρατική Ασφάλεια ανοίγοντας και συμπληρώνοντας σχετική έρευνα που είχε ξεκινήσει το 2015, όπως αποκάλυψαν χθες τα PIPERATA.GR.

 

Ένα περίπου εξάμηνο αργότερα, το καλοκαίρι του 2020, διαπιστώθηκε πως το κύκλωμα των παιδεραστών στο οποίο συμμετείχαν και καλλιτέχνες, πέρα από τα όργια στα οποία επιδίδονταν, διακινούσε παιδιά κι εκτός Ελλάδας.

 

Η υπουργός Πολιτισμού

Κι ενώ τα δελτία από τις υπηρεσίες διαβιβάζονταν συνεχώς στους αρμόδιους του Μεγάρου Μαξίμου και των υπουργείων, κανείς δεν έπαιρνε το ρίσκο να ανοίξει τους φακέλους.

Στις αρχές του έτους, ο Μητσοτάκης έκανε ανασχηματισμό κρατώντας τη Λίνα Μενδώνη στη θέση της, παρότι τον είχε εκθέσει πλείστες όσες φορές, με αποκορύφωμα τη φωτιά, τον Αύγουστο του 2020, που κατέκαψε τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών κι εκείνη το πήρε χαμπάρι μια μέρα αργότερα!

 

Λίγες εβδομάδες αργότερα άρχισαν τα όργανα, τα οποία η υπουργός έκανε ότι δεν ακούει, υποστηρίζοντας πως δεν είχε καμία επίσημη καταγγελία για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Σήμερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι η κυβέρνηση στηρίζει την υπουργό και πως δεν τίθεται ζήτημα αποπομπής της, ενώ χαρακτήρισε «ατυχή έκφραση» τον χαρακτηρισμό «επικίνδυνος άνθρωπος» που απέδωσε στον Λιγνάδη.

Απερίφραστα τίθεται πλέον το ερώτημα: «Γιατί ο Μητσοτάκης κράτησε τη Μενδώνη; Ποιος κρατά ποιον και από πού σε αυτή την υπόθεση;».

 

 

 

 

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV