Κουμουτσάκος-Θεία Κοινωνία: Ισχυρίζεται ότι τον «παγίδευσαν» και ότι «κοινώνησε τυχαία» | piperata.gr Skip to main content
Κουμουτσάκος

Κουμουτσάκος-Θεία Κοινωνία: Ισχυρίζεται ότι τον «παγίδευσαν» και ότι «κοινώνησε τυχαία»

 Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις αλλά και την οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη με την παρουσία του στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό και την κίνησή του να λάβει τη Θεία Κοινωνία, χωρίς μέτρα προφύλαξης κατά του κορωνοϊού.

 

Σε επικοινωνία που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου με τον δημοσιογράφο, Γιώργο Παπαχρήστο, μέρος της οποίας αναφέρεται στη στήλη «Στίγμα» στα «Νέα» της Δευτέρας, είπε πως έπεσε «θύμα» κάποιων επιτήδειων εκκλησιαστικών κύκλων, που ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα προς τους επιστήμονες.

 

Γράφει χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαχρήστος στο «Στίγμα», περιγράφοντας τη συνομιλία του με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου:

 

«Σε εμένα είπε πάντως ότι «τον παγίδευσαν αυτοί που τράβηξαν τη φωτογραφία, διότι ήθελαν να δώσουν μια απάντηση στον καθηγητή Δερμιτζάκη, ο οποίος είχε επισημάνει τους κινδύνους διάχυσης του κορωνοϊού μέσω της θείας μετάληψης». Και μου πρόσθεσε ότι «δεν είχε –και δεν θα μπορούσε να είχε– την πρόθεση να έρθει σε σύγκρουση με την κυβέρνηση, αλλά ήταν κάτι τυχαίο, κάτι που προέκυψε εκείνη τη στιγμή». Συγκεκριμένα, όπως μου ανέφερε, «εκείνη την ημέρα είχα τα γενέθλιά μου. Οπως κάθε χρόνο, πλην των άλλων, εκκλησιάζομαι. Στη μισή και πλέον ώρα που βρισκόμουν στην εκκλησία φορούσα κανονικά τη μάσκα μου. Οταν άρχισε η θεία κοινωνία από τρεις ιερείς, εμφανίστηκε ένας εξ αυτών μπροστά μου. Μου έτεινε το δισκοπότηρο, και αυθόρμητα κοινώνησα. Δεν γνώριζα καν ότι υπήρχε κάποιος που με φωτογράφιζε, και μάλιστα ότι θα κοινοποιούσε αυτή τη φωτογραφία μέσω του romfea.gr στον υπόλοιπο Τύπο. Λυπάμαι για το τι θόρυβος προκλήθηκε, αλλά επαναλαμβάνω ήταν εντελώς τυχαίο όλο αυτό από μέρους μου».

 

koumoutsakos

 

Μάλιστα ο κ. Κουμουτσάκος εμφανίζεται να ζητάει εξηγήσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας που τον αποδοκίμασε:

 

«Τον άκουσα, τον καταλαβαίνω, αλλά θέλω να ρωτήσω: Είναι στα μέτρα της κυβέρνησης η απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας; Δεν είναι. Και η δήλωση του Νίκου τι λέει στην πραγματικότητα με το όλοι είμαστε χριστιανοί; Οτι είμαστε χριστιανοί, αλλά δεν πρέπει να το επιδεικνύουμε, να φωτογραφιζόμαστε. Συμφωνώ, αν αυτό είναι το θέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV