Γεωργιάδης: Ποια καταστήματα ανοίγουν πρώτα και η μέθοδος «click away» | piperata.gr Skip to main content
Γεωργιάδης: Ποια καταστήματα ανοίγουν πρώτα και η μέθοδος «click away»

Γεωργιάδης: Ποια καταστήματα ανοίγουν πρώτα και η μέθοδος «click away»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στο άνοιγμα της οικονομίας, τονίζοντας ότι στόχος είναι να γίνει ελεγχόμενα όταν οι ειδικοί το επιτρέψουν βάση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι: «Εμείς στο υπουργείο έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μας δώσει το σημάδι της εκκίνησης. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία αν δεν μας το πούνε οι γιατροί, θα ξεκινήσουμε από το λιανεμπόριο».

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχικά είδη και τα καταστήματα παιχνιδιών, τα οποία, όπως είπε, έχουν πληγεί ιδιαίτερα.

Ο κ. Γεωργιάδης, υπογράμμισε, πάντως, ότι η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς κανόνες και υγειονομικούς όρους, όπως η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις και ο περιορισμένος αριθμός ατόμων εντός καταστήματος.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι οι αγορές με τον τρόπο του click away, δηλαδή να γίνεται η παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, να ετοιμάζεται και με ραντεβού σε καθορισμένη ώρα να γίνεται η παραλαβή. «Με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος συνωστισμού στα καταστήματα», εξήγηση ο υπουργός.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.