Κορωνοϊός: Ο νέος υγειονομικός χάρτης που θα ισχύσει από την Δευτέρα 26/10 | piperata.gr Skip to main content
Κορωνοϊός: Ο νέος υγειονομικός χάρτης που θα ισχύσει από την Δευτέρα 26/10

Κορωνοϊός: Ο νέος υγειονομικός χάρτης που θα ισχύσει από την Δευτέρα 26/10

Αλλαγές στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας για τον κορωνοϊό που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου ανακοίνωσε στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτών και των δημοσιογράφων για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα από το Υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, από σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου η Καστοριά περνά στο «κόκκινο» επίπεδο κινδύνου, όπου ήδη βρίσκεται η Κοζάνη.

 

Στο «Πορτοκαλί» επίπεδο εντάσσονται από σήμερα οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών. Όσον αφορά τα Γιάννενα παραμένουν προς το παρόν στο επίπεδο 3, ωστόσο η κατάστασή θα επαναξιολογηθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

 

Από τη Δευτέρα, στο «Κίτρινο» επίπεδο περνούν από το «Πράσινο», δηλαδή αναβαθμίζονται σε ό,τι αφορά τη λήψη μέτρων οι: Άρτα, Έβρος, Ηλία, Θεσπρωτία και Σκιάθος.

 

Από Δευτέρα, από το «Πορτοκαλί» επίπεδο στο «Κίτρινο» περνούν οι: Αχαΐα, Ηράκλειο, Μύκονος, Πέλλα, Σάμος, Μυτιλήνη, καθώς και τα νησιά του Σαρωνικού.

 

Ακόμη, από το «Κίτρινο» επίπεδο στο «Πράσινο» περνούν: Γρεβενά, Λακωνία, Πάρος.

 

Μεγάλη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου υπάρχει και στις παρακάτω περιοχές, οι οποίες από το «Πορτοκαλί» επίπεδο πέφτουν στο «Πράσινο» επίπεδο: Ζάκυνθος, Κέα, Κύθνος.

 

Συνολικά, από τη Δευτέρα στο «Πράσινο» επίπεδο περιλαμβάνονται 25 περιοχές της χώρας, στο «Κίτρινο» επίπεδο 34 περιοχές, στο «Πορτοκαλί» 14 περιοχές και στο «Κόκκινο» δύο περιοχές.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Αττική ανήκει στο «Πορτοκαλί» επίπεδο και για το Λεκανοπέδιο ισχύουν τα νέα μέτρα για τη χρήση μάσκας παντού και την απαγόρευση κυκλοφορίας από 00:30 έως 05:00.

 

Τα νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ για όλες τις «Κόκκινες» και «Πορτοκαλί» περιοχές από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

 

Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από την Τετάρτη για τα νησιά θα λαμβάνονται οι αποφάσεις σε επίπεδο νησιού, καθώς υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες από το σύνολο της Περιφέρειας που ανήκουν.

 

Βάσει των παραπάνω ο νέος Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας αναδιαμορφώνεται ως εξής:

 

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV