Συνελήφθη ο μεγαλύτερος Ασιάτης βαρώνος ναρκωτικών στην Ολλανδία | piperata.gr Skip to main content
βαρωνος ναρκτικών

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος Ασιάτης βαρώνος ναρκωτικών στην Ολλανδία

Σύμφωνα με τις ολλανδικές αρχές, την Παρασκευή 22/1, συνελήφθη άνδρας ασιατικής καταγωγής, ο οποίος θεωρείται ότι είναι αρχηγός ασιατικού καρτέλ ναρκωτικών.

 

Συγκεκριμένα, ο συλληφθέντας, είναι δραπέτης και καταζητούμενος σε παγκόσμιο επίπεδο, συγκρινόμενος με τον Μεξικάνο βαρόνο των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν.

 

Ο Τσε Τσι Λοπ, είναι Καναδός πολίτης, γεννημένος στην Κίνα, ενώ συνελήφθη την Παρασκευή, μετά από αίτημα της αστυνομίας της Αυστραλίας και τη διεξαγωγή μιας έρευνας, που εντόπισε ότι η οργάνωσή του, κυριαρχεί στο εμπόριο ναρκωτικών της Ασίας και του Ειρηνικού, με ετήσια έσοδα 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ολλανδικής αστυνομίας Τόμας Έϊλινγκ.

 

Ο Τσε αναμένεται ότι θα εκδοθεί, μετά την εμφάνισή του ενώπιον ενός δικαστή, σύμφωνα με τον ίδιο αστυνομικό εκπρόσωπο, που πρόσθεσε ότι η σύλληψή του έγινε από την αστυνομία, χωρίς να προκληθεί κάποιο επεισόδιο, στο αεροδρόμιο Σίπολ του Άμστερνταμ.

«Ο ίδιος, είχε ήδη συμπεριληφθεί στη λίστα με τους πιο καταζητούμενους, ενώ η σύλληψή του, βασίστηκε σε πληροφορίες που λάβαμε» πρόσθεσε ο Έϊλινγκ. Η αστυνομία της Ολλανδίας δε στάθηκε δυνατό να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες για τη νομική διαδικασία και δεν έχει ξεκαθαριστεί, αν ο Τσε έχει δικηγόρο.

 

Ο 57χρονος Τσε, είναι πρώην κατάδικος, ο οποίος προηγούμενα, ζούσε στο Τορόντο και μετακινούνταν μεταξύ του Μακάο, του Χονγκ Κονγκ και της Ταϊβάν, κατά τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με αστυνομικούς των υπηρεσιών δίωξης ναρκωτικών από τέσσερις χώρες, αλλά και έγγραφα τα οποία ανέγνωσε το Reuters.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV