Απάντηση Μπιλ Γκέιτς για συνωμοσίες: Τα social media και η πανδημία είναι «κακός συνδυασμός» | piperata.gr Skip to main content
Μπιλ Γκέιτς

Απάντηση Μπιλ Γκέιτς για συνωμοσίες: Τα social media και η πανδημία είναι «κακός συνδυασμός»

Με το ξέσπασμα της πανδημίας άρχισαν να διαδίδονται θεωρίες συνομωσίας για τον κορωνοϊό και το εμβόλιο, εμπλέκοντας μυστικές οργανώσεις, υποθετικούς σατανικούς επιστήμονες και φυσικά τον ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

 

Συγκεκριμένα από την αρχή της πανδημίας, μόνο στο Facebook εκτιμάται πως πάνω από 16.000 αναρτήσεις περί συνομωσίας για τον κορωνοϊό έχουν μπλέξει ονομαστικά τον Μπιλ Γκέιτς.

 

Τα σχόλια και τα shares αυτών των ψευδών ισχυρισμών έχουν ξεπεράσει τις 900.000 ενώ, σύμφωνα με την εταιρεία Zignal Labs, τα τοπ δέκα βίντεο συνωμοσίας για τον Γκέιτς και την νόσο Covid-19, μετρούν ήδη πάνω από πέντε εκατομμύρια views.   

 

Απαντώντας σε μια θεωρία συνωμοσίας ότι ο ίδιος είναι «προσωπικά υπεύθυνος» για την πανδημία, καθώς και στις ανεδαφικές θεωρίες πως προωθεί τα εμβόλια που περιέχουν τεχνολογία γεωεντοπισμού για τον έλεγχο του πληθυσμού, ο Γκέιτς σχολίασε πως τα social media και η πανδημία είναι «κακός συνδυασμός».  

 

«Οι άνθρωποι ψάχνουν για πολύ απλές εξηγήσεις, ποιος είναι ο κακός εδώ. Και σε μεγάλο βαθμό αυτό συνδέεται με την πολιτική, περισσότερο στις ΗΠΑ από άλλα μέρη. Φυσικά τα εμβόλια δεν ήταν δημοφιλή και πριν όλο αυτό ξεκινήσει».   

 

«Άνθρωποι σαν και εμένα ή τον δρ. Φάουτσι γίνονται συχνά ο στόχος. Το έξυπνο πράγμα που κάνουν (σ.σ οι συνωμοσιολόγοι) είναι ότι μεταστρέφουν την ιστορία. Το ίδρυμα μας έχει δώσει περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλον οργανισμό αγοράζοντας εμβόλια (σ.σ υπό κλινική δοκιμή) για να σώσουμε ζωές. Το αντιστρέφουν και λένε ότι κερδίζουμε χρήματα και προσπαθούμε να σκοτώσουμε ανθρώπους με τα εμβόλια, ότι προσπαθώ να εφεύρω κάτι. Είναι αλήθεια, σχετιζόμαστε με τα εμβόλια αλλά αναστρέφουν την σύνδεση μας με αυτά».   

 

Αναφερόμενος στο πλήθος τέτοιων αναρτήσεων είπε πως τα νούμερα του κάνουν τρομερή εντύπωση. «Και δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που θα περίμενε κανείς» να διαδίδουν τέτοιες θεωρίες. Κλείνοντας σχολίασε πως «εκπληκτικές εταιρείες» αναζητούν το εμβόλιο και εξέφρασε την ελπίδα του πως οι θεωρίες συνωμοσίας θα υποχωρήσουν και η ανθρωπότητα θα κερδίσει από την ιστορία καινοτομίας.   Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV