Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 18:00 για την εξέλιξη του κορωνοϊού | piperata.gr Skip to main content
Διάγγελμα Μητσοτάκη

Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 18:00 για την εξέλιξη του κορωνοϊού

Διάγγελμα θα απευθύνει ο πρωθυπουργός στις 18:00 την Πέμπτη, με φόντο την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, κυρίως στην Αττική. 

 

Παρότι ο κ. Πέτσας δεν αποκάλυψε τι θα πει το απόγευμα ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε σε αυτά που δεν θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης: ένα lockdown στην Αττική ή νέα αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναλύσει την κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στη χώρα μας με την πανδημία ενώ θα επισημάνει πως πρέπει να τηρούνται από όλους τα μέτρα.

 

Την ίδια ώρα, θα διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό πως η κυβέρνηση -μαζί με τους ειδικούς- βρίσκεται σε εγρήγορση, αξιολογεί τα επιδημιολογικά δεδομένα και είναι έτοιμη να λάβει μέτρα, όταν αυτά κριθούν απαραίτητα

 

Τι προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι

Στην αυστηροποίηση των μέτρων με την υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού επέμεινε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της αρμόδιας επιτροπής, Μάριος Λαζανάς, μιλώντας την Πέμπτη το πρωί στον ΣΚΑΪ.

 

Όπως σημείωσε στην Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων δεν έχει τεθεί ως θέμα συζήτησης το lockdown, αλλά ούτε και το κλείσιμο των σχολείων, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται για το μέλλον, αν δεν αποδώσουν τα ισχύοντα μέτρα.

 

«Το lockdown είναι οικονομικά επώδυνο. Αυτό που απαιτείται είναι η αυστηροποίηση των μέτρων με υποχρεωτική χρήση της μάσκας μέσα κι έξω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζανάς επισημαίνοντας ότι είναι ανέξοδο μέτρο και προφυλάσσει.

 

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα και για τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αυξάνοντας τη συχνότητα των δρομολογίων και αν δεν υπάρχουν τόσα πολλά μέσα, η κυβέρνηση θα μπορούσε να προχωρήσει στην ενοικίαση πούλμαν.

 

Σε ό,τι αφορά στους εργασιακούς χώρους, ο λοιμωξιολόγος πρότεινε την αύξηση του ποσοστού της τηλεργασίας, υπογραμμίζοντας βέβαια την ανάγκη διασφάλισης των θέσεων εργασίας ώστε να μην απολυθούν εργαζόμενοι λόγω του μέτρου.

 

Οι ημερομηνίες-κλειδιά

 

Με βάση όσων έχουν εξαγγείλει οι λοιμωξιολόγοι, αυτή την στιγμή οι πιθανότερες ημερομηνίες για ένα lockdown στην Αττική είναι δυο: Η 28η Σεπτέμβρη και η 5η Οκτώβρη.

 

Φυσικά, αναφερόμαστε πάντα με βάση το κρίσιμο 10ημερο που έχουν δώσει οι ειδικοί ώστε να «ξεθυμάνει» η πανδημία του κορωνοϊού.

 

Σε διαφορετική περίπτωση, αν και εφόσον δεν καταστεί εφικτή η εφαρμογή του σχεδίου της Μαδρίτης, το λουκέτο στην Αττική θα είναι αναπόφευκτο.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV