Ξεκαθαρίζουν οι ημερομηνίες επαφών Ερντογάν-Μητσοτάκη και διερευνητικών διαπραγματεύσεων | piperata.gr Skip to main content
Ξεκαθαρίζουν οι ημερομηνίες επαφών Ερντογάν-Μητσοτάκη και διερευνητικών διαπραγματεύσεων

Ξεκαθαρίζουν οι ημερομηνίες επαφών Ερντογάν-Μητσοτάκη και διερευνητικών διαπραγματεύσεων

Σε επικοινωνία των διπλωματικών συμβούλων των δύο ηγετών θα καθοριστούν οι ημερομηνίες έναρξης των διερευνητικών επαφών αλλά και της επικοινωνίας Μητσοτάκη – Ερντογάν, σύμφωνα με τη «Χουριέτ».

 

Όπως υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα, η Ελένη Σουρανή και ο Ιμπραήμ Καλίν θα επικοινωνήσουν την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τόσο την ημερομηνία έναρξης των διαβουλεύσεων όσο και το πότε θα συνομιλήσουν οι ηγέτες των δύο χωρών.

 

Η «Χουριέτ» αναφέρει, επίσης, ότι μετά την προχθεσινή συνομιλία του με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ολονύκτιες επαφές με τους επιτελείς του κόμματός του. Ερντογάν:

 

Θα δώσουμε χώρο στη διπλωματία Παράλληλα, ο Ερντογάν, μιλώντας χθες στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, τόνισε ότι προτεραιότητα της χώρας του είναι η διπλωματία.

 

«Προτεραιότητά μας είναι να χρησιμοποιήσουμε όλες τις πιθανότητες της διπλωματίας, θα ακολουθήσουμε μια πιο μετριοπαθή πολιτική.

 

Θα εξηγήσουμε το δίκαιό μας στην Ανατολική Μεσόγειο σε όλες τις επαφές μας», σημείωσε, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι χρησιμοποιώντας τα ελληνικά νησιά επιχειρεί να μετατρέψει το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη. 



Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV