Το ΜέΡΑ25 αποχώρησε από τη συζήτηση για την πρόταση μομφής με καταγγελίες | piperata.gr Skip to main content
Το ΜέΡΑ25 αποχώρησε από τη συζήτηση για την πρόταση μομφής με καταγγελίες

Το ΜέΡΑ25 αποχώρησε από τη συζήτηση για την πρόταση μομφής με καταγγελίες

Αποχώρησε το ΜέΡΑ 25 από τη διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας συνέργεια κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επιτέθηκε τόσο στη Νέα Δημοκρατία  όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά για όσα του καταλογίζουν για το πρώτο εξάμηνο του 2015.

«Η πρόταση δυσπιστίας απέναντι στον κ. Σταϊκούρα είναι το ίδιο απαράδεκτη όσο και η πολιτική, και γενικότερα, η τακτική που ακολουθεί το υπουργείο Οικονομικών και ο ίδιος ο υπουργός. Αλλά η ευθύνη είναι συλλογική – είναι όλης της κυβέρνησης. Όπως ήταν και το 2015 κ. Τσίπρα, μέχρι που συνθηκολογήσατε με την τρόικα», είπε απευθυνόμενος στους πρώην συντρόφους του.

 

Η συζήτηση για το 2015

 

Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25 Υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολούθησε το πρώτο εξάμηνο του 2015 και στρεφόμενος τόσο προς τα δύο κόμματα, είπε: «Το Α’ Εξάμηνο του 2015 ήταν μια κορυφαία στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη», υποστήριξε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: «Όσο εγκλωβίζεστε στο ψευδές αφήγημα της ηγεσίας σας ότι η σύγκρουση με την τρόικα βασίστηκε σε ψευδαισθήσεις, θα βρίσκεστε στον κατήφορο που έκανε το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου ΚΙΝΑΛ», ανέφερε και προκάλεσε τη ΝΔ για μια προ ημερησίας διάταξης συζήτηση. «Θέλετε να μιλήσουμε για το 15; Εδώ είμαι. Οργανώστε Προ Ημερήσιας Διάταξης Συζήτηση σε επίπεδο Πολιτικών Αρχηγών για το 2015. Να τα πούμε όλα! Με στοιχεία και λεπτομέρειες, αλλιώς, πάψτε πια να προσπαθείτε να κρύβετε εγκλήματα εναντίον της λογικής και της κοινωνίας πίσω από τα ψέμματα για το 2015».

 

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη ο πτωχευτικός κώδικας είναι το πρώτο πολυνομοσχέδιο του 5ου μνημονίου και το κόμμα του αρνείται να συνεργήσει στην αποσιώπηση του μέσα από την οπερέτα του κ. Τσίπρα με την οποία ο κ. Μητσοτάκης θα περάσει σιωπηλά το νομοσχέδιο του.

«Από τη μία ένας πρωθυπουργός που προσπαθούσε να περάσει στα ψιλά το έκτρωμα του Πτωχευτικού που επιχειρούσε να ψηφίσει. Από την άλλη ένας Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που προσπάθησε μ’ ένα σμπάρο να πετύχει δυο τρυγόνια: Και να πει ότι ανεβάζει τόνους για το Πτωχευτικό και να αποπροσανατολίσει την συζήτηση, να δημιουργήσει συνθήκες άλλης μιας κοκορομαχίας με την οποία καλυφθεί αμηχανία του κ. Τσίπρα μπροστά σ’ ένα Πτωχευτικό Νόμο που δεν κάνει κάτι παραπάνω από το να ολοκληρώνει το έκτρωμα που εκείνος έκτισε στις πλάτες των πιο αδύναμων πολιτών», είπε.

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV