Η ανήθικη παγίδα που στήνει ο Χρυσοχοΐδης σε βάρος των φοιτητών | piperata.gr Skip to main content
Η ανήθικη παγίδα που στήνει ο Χρυσοχοΐδης σε βάρος των φοιτητών

Η ανήθικη παγίδα που στήνει ο Χρυσοχοΐδης σε βάρος των φοιτητών

Η παγίδα που πάει να στηθεί από την Αστυνομία κατ’ εντολήν Χρυσοχοΐδη σε βάρος των φοιτητών και της νεολαίας, της μόνης ανόθευτης φωνής κοινωνικής διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, είναι και ολοφάνερη και εντελώς ανήθικη.

 

Γράφει η Χρυσάνθη Κρητικού

 

Λίγες μέρες, λοιπόν, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του να μαντρώσει δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ σε ελεγχόμενους χώρους κάθε φορά που θα πραγματοποιούνται πορείες, σήμερα έβαλε τον αρχηγό της ΕΛΑΣ (σ.σ.: τη θητεία του οποίου ανανέωσε πρόσφατα) να θέσει από τα χαράματα διαταγή απαγόρευσης «δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων έως την 1η Φεβρουαρίου».

 

Τα δε τζιμάνια του υπουργείου διέρρεαν ως… κύκλοι(!) ότι α) η διαταγή ελήφθη κατόπιν ερωτήματος που είχε υποβάλλει η ΕΛΑΣ στην επιτροπή λοιμωξιολόγων, β) ότι ο καλός υπουργός και ο υφυπουργός του επειδή νοιάζονται για τα αιτήματα της κοινωνίας, επέτρεψαν τις συναθροίσεις… δοκιμαστικά έως 100 άτομα και γ) ότι θα αναγκαστούν να λάβουν δραστικά μέτρα αν παρατηρηθούν οργανωμένες πορείες έως 100 ατόμων σε προκαθορισμένο μεταξύ τους σημείο συγκέντρωσης.

 

Τεχνηέντως και δόλια απέκρυψαν ότι τα φοιτητικά συλλαλητήρια της 14ης και 21ης Ιανουαρίου δεν είχαν παρά μερικές εκατοντάδες άτομα και τούτο αποτελεί απόδειξη της μεγάλης υπευθυνότητας που διαπνέει τους νέους ανθρώπους.

 

Συνεπώς εάν μεθαύριο Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, μαζευτούν πάλι 700 και 800 τότε κατ’ εφαρμογή της απόφασης του αρχηγού της ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν το δικό τους σώου καταπνίγοντας τους στα χημικά και στα νερά από τις «Αύρες».

 

 Κι έτσι θα στείλουν καλύτερα το παλιό χουντικό μήνυμα ότι «όποιος κινείται εκτελείται», ενώ παράλληλα η υπουργός Παιδείας θα περάσει το πρώτο νομοσχέδιο στην ιστορία της εκπαίδευσης που συνυπογράφεται από υπουργό Δημόσιας Τάξης και αφορά στην εδραίωση της Αστυνομίας εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

 

Υπό αυτό το πρίσμα, όπως πληροφορούνται τα PIPERATA.GR, πραγματοποιούνται από νωρίς το μεσημέρι, συνελεύσεις φοιτητών της ΑΣΟΕΕ, της Νομικής, της Παντείου και τμημάτων του Πολυτεχνείου, για να συντονίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου.  

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV