Μέρκελ προς Ερντογάν: «Οι Έλληνες δεν αστειεύονται - Θα υπάρξει θερμό επεισόδιο εάν βγάλετε το Oruc Reis» | piperata.gr Skip to main content
Μέρκελ προς Ερντογάν: «Οι Έλληνες δεν αστειεύονται. Θα υπάρξει θερμό επεισόδιο εάν βγάλετε το Oruc Reis»

Μέρκελ προς Ερντογάν: «Οι Έλληνες δεν αστειεύονται - Θα υπάρξει θερμό επεισόδιο εάν βγάλετε το Oruc Reis»

Εντύπωση προκαλεί ο διάλογος που φέρεται να είχε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατά της διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης.

 

Η καγκελάριος τηλεφώνησε στον Τούρκο πρόεδρο στο πλαίσιο της διαμεσολαβητικής προσπάθειας που κάνει προκειμένου να μειωθεί η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Παντελής Βαλασόπουλος στο κεντρικό δελτίο του Open, το τηλεφώνημα της κυρίας Μέρκελ έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να μη βγει το Oruc Reis στη Μεσόγειο.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κυρία Μέρκελ είπε στον Ερντογάν ότι «οι Έλληνες δεν αστειεύονται».

Προσέθεσε ότι: «Να περιμένετε και θερμό επεισόδιο εάν βγάλετε το Oruc Reis για έρευνες. Η Τουρκία θα έχει πολλά προβλήματα, όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά με ολόκληρη την Ευρώπη, εάν συνεχίσει τις προκλήσεις και ότι οι επιπτώσεις θα είναι πολύ σκληρές».

 

Τέλος, η κυρία Μέρκελ φέρεται να είπε ότι δεν πρόκειται να αρχίσει διάλογος της Τουρκίας με την Ελλάδα και την ΕΕ όσο συνεχίζεται η ένταση.

 

Η Γερμανία προωθεί τον διάλογο, αλλά αφού πέσουν οι τόνοι επισήμανε στον «σουλτάνο» η σιδηρά καγκελάριος.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV