Ηλιόπουλος: «Απομονωμένη η Νέα Δημοκρατία – Διαλύει οποιαδήποτε προστασία της πρώτης κατοικίας» | piperata.gr Skip to main content
Ηλιόπουλος: «Απομονωμένη η Νέα Δημοκρατία – Διαλύει οποιαδήποτε προστασία της πρώτης κατοικίας»

Ηλιόπουλος: «Απομονωμένη η Νέα Δημοκρατία – Διαλύει οποιαδήποτε προστασία της πρώτης κατοικίας»

Για «διάλυση οποιασδήποτε προστασίας της πρώτης κατοικίας» με τον πτωχευτικό κώδικα που ψηφίστηκε από τη Βουλή, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

 

Αναφερθείς στην πρόταση δυσπιστίας που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, σημείωσε ότι έγινε ως απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης «να περάσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο στα κρυφά».

«Στη διάρκεια των τριών αυτών ημερών που συζητήθηκε η πρόταση δυσπιστίας, ένα μεγάλο κομμάτι των πολιτών ενημερώθηκε για ένα νόμο ο οποίος θα επηρεάσει σημαντικά τη ζωή του την επόμενη μέρα, ενώ φάνηκε και η απομόνωση της ΝΔ στο κοινοβούλιο καθώς είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που στηρίζει το νομοσχέδιο», υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του στο web radio του «thepressproject.gr».

 

«Για πρώτη φορά αυτή η κυβέρνηση νομοθετεί τη δυνατότητα πτώχευσης ενός φυσικού προσώπου», επισήμανε και πρόσθεσε ότι «όταν κάποιος πτωχεύει χάνει τα πάντα, ρευστοποιείται το σύνολο της περιουσίας του και παρ' όλα αυτά συνεχίζει να χρωστά».

«Για όσους θεωρούνται "ευάλωτοι", ο νόμος τους δίνει τη δυνατότητα να μένουν σπίτι τους ως ενοικιαστές για 12 χρόνια. Αν δεν πληρώσουν τρία ενοίκια τους πετάνε έξω, ενώ μετά από 12 χρόνια μπορούν να αγοράσουν το σπίτι τους, αλλά στην εμπορική του αξία, χωρίς να προσμετρώνται τα ενοίκια που έδωσαν τόσα χρόνια», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Η Νέα Δημοκρατία λέει ψέματα, όταν λέει ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας δήθεν καταργήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση», συνέχισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε πάντα πλαίσιο προστασίας και γι' αυτό δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός λαϊκής πρώτης κατοικίας», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «ο νόμος Σταθάκη-Κατσέλη το Φεβρουάριο του 2019, αντικαταστάθηκε από ένα νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας που ίσχυε μέχρι και την περίοδο της σημερινής κυβέρνησης».

«Μπορούμε να συζητήσουμε αν αυτό το πλαίσιο δεχόταν βελτιώσεις, εάν είχε αρνητικά στοιχεία. Ωστόσο, σήμερα δε μιλάμε για βελτίωση ενός υπάρχοντος πλαισίου, αλλά για την πλήρη κατεδάφιση οποιουδήποτε πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV