Μισογυνισμός στη Νέα Δημοκρατία; Κι όμως… | piperata.gr Skip to main content
Μισογυνισμός στη Νέα Δημοκρατία; Κι όμως…

Μισογυνισμός στη Νέα Δημοκρατία; Κι όμως…

Κάποτε οι γυναίκες ήταν το πιο δυναμικό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας, εκείνο που συνέβαλε σημαντικά στις μεγάλες νίκες της παράταξης, γι’ αυτό και οι περισσότεροι πρόεδροι όπως οι αείμνηστοι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Έβερτ, καθώς επίσης και οι Κώστας Καραμανλής και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πρόσεχαν ιδιαίτερη την ομώνυμη Γραμματεία συμμετέχοντας πάντα στις εκδηλώσεις της.

 

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκης

 

Σήμερα, όχι μόνον συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο αλλά το δίδυμο της πολιτικής υποκρισίας, οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ξεδιπλώνει τον μισογυνισμό του με διάφορους τρόπους.

 

Πρόσφατα λοιπόν, μόλις χθες στις 25 Νοεμβρίου, στα πλαίσια της ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ο πρωθυπουργός με πολλή σπουδή μπήκε σε μια τέτοια απογευματινή συζήτηση και δήλωσε κάτι δακρύβρεχτα του στυλ: «πολλές φορές η γυναίκα που θα υποστεί βία έχει τη μεγαλύτερη δυσκολία να αντιδράσει…», μοιράζοντας παράλληλα και πλήθος υποσχέσεων. Την ίδια ώρα που τα έλεγε αυτά όμως, στην πλατεία Συντάγματος οι αστυνομικοί συλλάμβαναν και καταλόγιζαν πρόστιμα 300 ευρώ σε πέντε γυναίκες που… τόλμησαν να διαδηλώσουν.

 

Ελάχιστη σημασία δόθηκε στο γεγονός (πάντως τα PIPERATA. GR δημοσίευσαν σχετικό ρεπορτάζ το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ) αφού λόγω κορωνοϊού υπάρχει απαγορευτικό στις συναθροίσεις, ιδίως μετά το μπάχαλο.
 

Δυστυχώς λίγες ώρες αργότερα (26/11/2020) η Αστυνομία επέτρεψε τέσσερις συγκεντρώσεις και δύο μοτοπορείες στην Αθήνα! Πρόκειται για τη διαδήλωση των 100 του ΠΑΜΕ το πρωί στο υπουργείο Εργασίας, των 300 από εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις λίγο πιο πάνω στην πλατεία Κοραή, της πορείας που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά στην Ομόνοια, του συλλαλητηρίου στο υπουργείο Υγείας των εργαζόμενων στα νοσοκομεία και των μηχανοκίνητων διαδηλώσεων από υπαλλήλους στους κλάδους επισιτισμού, τουρισμού, θεάματος και ακροάματος.

 

Όλοι αυτοί, αφού εκτονώθηκαν αποχώρησαν με τα χέρια στις τσέπες ενώ για πάρτη τους ο Χρυσοχοϊδης είχε σηκώσει ακόμη και ελικόπτερο. Τόσο άνδρες όλοι τους, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της αντιπολίτευσης που δεν βρήκαν να πουν μια κουβέντα.

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV