Τα παρακάλια Μητσοτάκη στον δήμαρχο της Πάτρας και ο συμψηφισμός… | piperata.gr Skip to main content
Πελετίδης

Τα παρακάλια Μητσοτάκη στον δήμαρχο της Πάτρας και ο συμψηφισμός…

Η είδηση από το πρωί προβάλλεται μονοδιάστατα - προφανώς κατόπιν εντολής Μαξίμου -  ότι ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με  τον δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη και τον Αγρινιώτη περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, να τους  ζητήσει να λάβουν μέτρα ενόψει του εορτασμού του πολιούχου της αχαϊκής πρωτεύουσας, Αγίου Ανδρέα στις 30 Νοεμβρίου.

 

Γράφει ο Μιχ. Ι. Ασημάκης

 

Aποκρύπτονται όμως τα εξής:

α) ότι ο Πελετίδης είναι στέλεχος του ΚΚΕ, όχι απλό μέλος αλλά στελεχάρα που συμμετέχει στα ανώτατα κομματικά όργανα του Περισσού και

β) ότι ο Φαρμάκης στις εκλογές του 2019 εξελέγη στον δεύτερο γύρο με τις ψήφους των κομμουνιστών, κατόπιν συμφωνιών στο παρασκήνιο.

 

Η  πρωθυπουργική  ενέργεια  προκαλεί  κατ’ αρχήν γέλωτα ενώ πέραν των άλλων αποτελεί παραδοχή από μέρος του, ότι και το ΚΚΕ είναι «εκκλησία», συνεπώς μπορεί να συνεργαστεί με την  Αρχιεπισκοπική ιεραρχία για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος… εφόσον το αίτημα διατυπωθεί με την προσήκουσα ευλάβεια!

 

 

Ο συμψηφισμός 

 

Όπως μαθαίνει το PIPERATA.GR, χθες στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στο υπ. Εργασίας  δεν άνοιξε μύτη επειδή  είχε προηγηθεί σχετικός «συμψηφισμός» σε επίπεδο κορυφής! 

 

Το ΚΚΕ προειδοποιούσε ότι αν διαπιστώνονταν  κοσμοσυρροή τη Δευτέρα στον  Ι.Ν του Αγίου Ανδρέα, ανάλογο με  εκείνον που καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, τότε θα «στρατοπέδευε» στα πεζοδρόμια.  Και ο νοών νοείτο. Ο Μητσοτάκης το ‘πιασε την τελευταία στιγμή   (σς για τη ακρίβεια τον ενημέρωσαν από  Πάτρα) και άρχισε αμέσως τα τηλεφωνήματα και τις … συγγνώμες. 

 

Δεν θα μπορούσε να συμβεί  κι  αλλιώς από τη στιγμή  που τόσο ο ίδιος  όσο και ο Χρυσοχοϊδης είχαν προ ημερών υβρίσει κυριολεκτικώς τον Κουτσούμπα στη Βουλή κι αργότερα , στις 17 Νοεμβρίου, τον έσπρωχναν στους δρόμους  πιστεύοντας ότι  έτσι  θα τον διαπόμπευαν.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.