Στα άκρα οι σχέσεις Γαλλίας - Τουρκίας για σκίτσο του Charlie Hebdo – Εκφράσεις πεζοδρομίου από υπουργό | piperata.gr Skip to main content
Στα άκρα οι σχέσεις Γαλλίας - Τουρκίας για σκίτσο του Charlie Hebdo – Εκφράσεις πεζοδρομίου από υπουργό

Στα άκρα οι σχέσεις Γαλλίας - Τουρκίας για σκίτσο του Charlie Hebdo – Εκφράσεις πεζοδρομίου από υπουργό

Στα άκρα φτάνει πλέον η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Άγκυρα και το Παρίσι, καθώς μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εναντίον του Γάλλου ομόλογού του, Εμανουέλ Μακρόν, αμφισβητώντας την ψυχική του υγεία, ένα νέο περιστατικό έρχεται να ανάψει για τα καλά τη θρυαλλίδα των γαλλοτουρκικών σχέσεων, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον Τούρκο υπουργό Τουρισμού και με αφορμή ένα πρωτοσέλιδο του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.

 

Ο Σερντάρ Τσαμ, υφυπουργός Τουρισμού της Τουρκίας, επιτέθηκε με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του γαλλικού σατιρικού εντύπου, αποκαλώντας τους συντάκτες του στα γαλλικά μέσω twitter «μπάσταρδους και σκύλας γιους».

 

Σε τόνο που προφανώς δεν αρμόζει σε κυβερνητικό αξιωματούχο, ο κ. Τσαμ έγραψε στη γαλλική γλώσσα στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter: «Είστε μπάσταρδοι, είστε σκύλας γιοι...».

 

 

 

Αφορμή για το υβρεολόγιο του Τούρκου υφυπουργού στάθηκε το νέο πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo το οποίο διακωμωδεί με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο τον πρόεδρο Ερντογάν.

 

 

ΣΚΙΤΣΟ

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV