Ολλανδία: Εντοπίστηκαν 11 κρούσματα της μετάλλαξης του κορωνοϊού | piperata.gr Skip to main content
Ολλανδία: Εντοπίστηκαν 11 κρούσματα της μετάλλαξης του κορωνοϊού

Ολλανδία: Εντοπίστηκαν 11 κρούσματα της μετάλλαξης του κορωνοϊού

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών της Ολλανδίας, στη χώρα εντοπίστηκαν 11 κρούσματα της μετάλλαξης του κορωνοϊού που εμφανίστηκε προ λίγων ημερών στην Βρετανία.

 

«Η βρετανική παραλλαγή του κορωνοϊού μέχρι τώρα έχει εντοπιστεί σε 11 πρόσωπα στην Ολλανδία», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος (RIVM). Μόνο το ένα από τα πρόσωπα αυτά φαίνεται πως είχε κάποια σχέση με ταξίδια ή επαφές με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η έρευνα για την προέλευση των υπόλοιπων κρουσμάτων συνεχίζεται, πρόσθεσε το RIVM. Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο, η νέα παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος του ιού SARS-CoV-2. Προς το παρόν όμως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι προκαλεί σοβαρότερα συμπτώματα της ασθένειας. 

 

Η Ολλανδία διέκοψε από τις 20 Δεκεμβρίου την αεροπορική σύνδεσή της με τη Βρετανία. Οι Αρχές απαιτούν πλέον από όλους τους πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα να έχουν στην κατοχή τους αρνητικό μοριακό τεστ για τον νέο κορωνοϊό. Μέχρι σήμερα στην Ολλανδία έχουν καταγραφεί περισσότερα από 710.600 κρούσματα.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV