Βελουτέ σούπα αρακά - Ο πράσινος δυναμίτης βιταμινών! | piperata.gr Skip to main content
αρακάς σούπα

Βελουτέ σούπα αρακά - Ο πράσινος δυναμίτης βιταμινών!

Ο αρακάς αποτελεί πλούσια πηγή φυτικών ινών, αλλά και φυτικών πρωτεϊνών. Περιέχει πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως φολλικό οξύ και βιταμίνη Κ, εξίσου και το πράσινο χρώμα τους, καθώς και βιταμίνη A και C. Όλα αυτά τον καθιστούν τέλεια επιλογή και εμείς σας προτείνουμε μία απολαυστική βελουτέ και σουπέ εκδοχή του.

 

Υλικά

 

1 κιλό αρακά καθαρισμένο ή κατεψυγμένο

3 κ.σ.  ελαιόλαδο

5 κ.σ.  κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι κρασί λευκό

1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών

φυλλαράκια από μερικά κλαράκια μαντζουράνας

2 κ.σ. μαργαρίνη

αλάτι, πιπέρι

 

Για τη γαρνιτούρα

 

1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

λίγο αρακά ζεματισμένο

λίγο ελαιόλαδο

μερικά φυλλαράκια μαντζουράνας

κρουτόν ή αραβικές πίτες ψημένες

 

Εκτέλεση

 

Ετοιμάζετε τη σούπα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τον αρακά και αλατοπιπερώνετε.

 

Αφού πάρει βράση ο αρακάς, σβήνετε με το κρασί και μετά από λίγο προσθέτετε τον καυτό ζωμό, αφήνοντας τη σούπα να βράσει για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τα φυλλαράκια μαντζουράνας και πολτοποιείτε τη σούπα με ραβδομπλέντερ απευθείας μέσα στην κατσαρόλα ή σε δόσεις στο μπλέντερ σας. Στο τέλος ανακατεύετε μέσα τη μαργαρίνη.

 

Ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα: Τοποθετείτε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτετε ελάχιστο ελαιόλαδο. Σοτάρετε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 2 λεπτά και ρίχνετε τον ζεματισμένο αρακά. Μαγειρεύετε για 1 λεπτό ακόμα, αλατίζετε και προσθέτετε τα φυλλαράκια της μαντζουράνας.

 

Μοιράζετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, στο κέντρο μοιράζετε τη γαρνιτούρα που ετοιμάσατε και σερβίρετε.

 

Πηγή: olivemagazine.gr



Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV