Κορωνοϊός: Lockdown από αύριο, Παρασκευή 30/10, σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη | piperata.gr Skip to main content
Κορωνοϊός: Lockdown από αύριο, Παρασκευή 30/10, σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη

Κορωνοϊός: Lockdown από αύριο, Παρασκευή 30/10, σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη

Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη περνούν από το πρωί της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου, σε κόκκινο συναγερμό σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 

 

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1.955 ενεργά κρούσματα και πάνω από 4.000 στενές επαφές ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων είναι τα 32,5 έτη.

 

Στην Λάρισα, τα ενεργά κρούσματα είναι 343 με τις στενές επαφές υπερδιπλάσιες, ενώ στην Ροδόπη υπάρχουν 217 ενεργά κρούσματα και 488 στενές επαφές, με μέσο όρο ηλικίας νοσούντων τα 30 έτη.

 

Στη Ροδόπη, υπάρχουν 217 κρούσματα.

 

«Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων και η ιχνηλάτιση δείχνει ότι υπάρχει συσχέτιση με την διασκέδαση και τις συναθροίσεις», σημείωσε.

 

Παράλληλα, είπε πως θα επαναξιολογηθεί το ζήτημα των μετακινήσεων για όσες περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο τέσσερα.

 

Αντίστοιχα, σε πορτοκαλί συναγερμό, δηλαδή στο επίπεδο τρία τίθενται: Πέλλα, Δράμα, Έβρος, Ξάθη, Κιλκίς, Πιερία, Χαλκιδική, Ημαθία, Καβάλα.

 

Ακόμη, στο επίπεδο δύο περνούν Μεσσηνία και Αρκαδία.

 

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης στο υπουργικό συμβούλιο πως στο «κόκκινο» (κατηγορία 4) βρίσκονται πλέον Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα.

«Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», τόνισε ο πρωθυπουργός νωρίτερα.

«Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας», σημείωσε στη συνέχεια.

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV