Ρευστό σοκολατένιο μους κέικ- Απλά απίθανο! | piperata.gr Skip to main content
κέικ

Ρευστό σοκολατένιο μους κέικ- Απλά απίθανο!

Σοκολατένιο μους κεικ που αν το σερβίρετε χλιαρό είναι τέλειο! Μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

 

Yλικά

 

350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

225 γρ. βούτυρο κομμένο σε καρεδάκια

5 αυγά

300 γρ. ζάχαρη

100 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας, κανέλας, βουτύρου κ.λπ., σπασμένα με τα χέρια

250 ml χτυπημένη κρέμα για το γαρνίρισμα

1 φλ. ξύσμα σοκολάτας για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση

 

Σε κατσαρόλα λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5΄-6΄ μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να γίνουν κρέμα.

 

Ρίχνουμε τη λιωμένη, χλιαρή πλέον, σοκολάτα στο μείγμα αυγών και απαλά ανακατεύουμε να ενωθούν τα δύο μείγματα. Τέλος προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα κι ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. και αδειάζουμε το μους-κέικ.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140οC, στον αέρα στη μεσαία σχάρα, για 40΄-45΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα και να κάνει σώμα και ελαφριά κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσει για 30΄.

 

Το σερβίρουμε χλιαρό (για να τρέχει η σοκολάτα) με χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο πλάι και πασπαλίζουμε ξύσμα σοκολάτας. Εάν το αφήσουμε να κρυώσει τελείως, μέσα θα κρατήσει την υγρασία του, αλλά δεν θα τρέχει σοκολάτα.



Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV