Πέτσας: Απαράδεκτη η τουρκική Navtex στην Κύπρο | piperata.gr Skip to main content
Πέτσας: Απαράδεκτη η τουρκική Navtex στην Κύπρο

Πέτσας: Απαράδεκτη η τουρκική Navtex στην Κύπρο

Την ανάγκη υιοθέτησης ενός συγκεκριμένου καταλόγου με κυρώσεις έναντι της Τουρκίας επισήμανε την Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

 

«Δεν θα ανεχθούμε παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Θέλουμε να υπάρξει οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Η Άγκυρα έκανε ένα θετικό βήμα, αλλά απαιτείται συνέχεια», ανέφερε ο κ. Πέτσας. «Η Τουρκία εξέδωσε Navtex στην Κύπρο και αυτό είναι απαράδεκτο.

 

Στηρίζουμε αταλάντευτα την Κύπρο. Ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία το πρωί με τον Νίκο Αναστασιάδη», πρόσθεσε.

 

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

 

Αναφερόμενος στο θέμα της επιστροφής των αναδρομικών, ο κ. Πέτσας τόνισε πως αυτή θα αποδοθεί πλήρως μέσα στο 2020, με βάση την απόφαση του ΣτΕ. «Στηρίξαμε και πρόκειται να στηρίξουμε περαιτέρω τους πολίτες», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού

 

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, «η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση από πολλές άλλες χώρες», ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτα τα φαινόμενα των συναθροίσεων». «Λέμε όχι στον συνωστισμό, δεν γινόμαστε λιγότερο άνθρωποι αν αποφύγουμε τις κοινωνικές συναθροίσεις.

 

Κερδίσαμε την πιο δύσκολη μάχη, όχι ακόμα τον πόλεμο».

 

Για το Ταμείο Ανάκαμψης

 

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, «το Ταμείο Ανάκαμψης σπάει ένα πολιτικό ταμπού. Γέννησε νέα ευρωπαϊκά όπλα». «Έχουμε ήδη έτοιμες τις προτάσεις Πισσαρίδη», πρόσθεσε.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV