Σάμος - Σεισμός: Τεράστια ρωγμή στην προκυμαία του λιμανιού της Χίου | piperata.gr Skip to main content
Σάμος - Σεισμός: Τεράστια ρωγμή στην προκυμαία του λιμανιού της Χίου

Σάμος - Σεισμός: Τεράστια ρωγμή στην προκυμαία του λιμανιού της Χίου

Μία μεγάλη ρωγμή κατά μήκος της προκυμαίας στο λιμάνι της Χίου εμφανίστηκε λίγα λεπτά μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου, σε θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Σάμου.

 

Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα politischios.gr, στο σημείο βρέθηκαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου αλλά και του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ώστε να αποτιμήσουν την κατάσταση.

 

Παράλληλα, εκτεταμένες φθορές προκλήθηκαν στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας της πόλης της Χίου.

 

Από την ένταση και τη διάρκεια του σεισμού, τα τόξα του Ιερού Ναού άνοιξαν και αμέσως έπεσαν μεγάλα κομμάτια σοβάδων σε όλη την επιφάνεια της Εκκλησίας, ενώ έπεσαν καντήλια και κομμάτια από τους πολυελαίους.

 

Όπως ανέφερε στο politischios.gr o ιερέας του Ναού πατήρ Χριστοφόρος Γουρλής, την ώρα του σεισμού στον Ιερό Ναό τελούσε εξομολόγηση.

«Είναι ευτύχημα ότι δεν υπήρχαν πιστοί μέσα στην Εκκλησία εκείνη την ώρα. Οι υλικές ζημιές με τη βοήθεια και την πρόνοια του Θεού θα αποκατασταθούν», δήλωσε.

 

Ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι από τις μέχρι τώρα έρευνες της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας σε όλο το νησί, δεν έχει καταγραφεί κατάρρευση κτηρίων, αλλά μόνο μικρές υλικές ζημιές (ρωγμές, πτώση σοβάδων και κομματιών τοίχων) σε παλαιά οικήματα κυρίως στην πρωτεύουσα αλλά και σε χωριά. Από τις σχετικές έρευνες, που είναι σε εξέλιξη, δεν έχει προκύψει κανένα πρόβλημα στις υποδομές του νησιού.

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV