Φάλαινα - φυσητήρας 20 μέτρων εμφανίστηκε στην Μάνη (photos) | piperata.gr Skip to main content
φαλαινα

Φάλαινα - φυσητήρας 20 μέτρων εμφανίστηκε στην Μάνη (photos)

Mια μοναδική συνάντηση είχε μια ομάδα φίλων που έκανε βόλτα στη θάλασσα ανοιχτά της Ανατολικής Μάνης στον Μέζαπο. Οι επιβάτες του φουσκωτού «Fronto» ενώ βρίσκονταν μόλις λίγα μίλια από τον Γερολιμένα είδαν μπροστά τους μια φάλαινα - φυσητήρα περίπου 18-20 μέτρων, όπως αναφέρει το messinialive.gr!

 

Η φάλαινα έκανε ελιγμούς, βουτιές και τον χαρακτηριστικό θόρυβο με τον φυσητήρα της. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς πιθανότατα ήταν αρσενική καθώς ήταν μόνη και είχε μεγάλο μέγεθος.

φυσιτηρας

Η φάλαινα φυσητήρας ανήκει στην κατηγορία των θηλαστικών ”κήτη” όπως και οι υπόλοιπες φάλαινες και τα δελφίνια. Έχει μήκος 11-18 μ. Κατέχει το ρεκόρ κατάδυσης των φαλαινών, καθώς μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 2.250 μ.

φυσιτηρας

Οι φυσητήρες μοιάζουν με φάλαινες, αλλά έχουν δόντια (αντί μπαλένες), κι έτσι θεωρούνται συγγενικό είδος με τα δελφίνια. Προκειμένου να τραφούν με καλαμάρια, οι φυσητήρες καταδύονται σε βάθος 500-1.000 μ. για 25-60 λεπτά οι αρσενικοί και για 20-24 λεπτά οι θηλυκοί, αν και οι βαθύτερες καταγεγραμμένες καταδύσεις πλησιάζουν τα 2.000 μ. και τις 2 ώρες. Οι φυσητήρες ζουν για 70 χρόνια ή και περισσότερο. Τα αρσενικά φθάνουν τα 18m και τους 57 τόνους, ενώ τα θηλυκά τα 12,5m και τους 24 τόνους.

φυσιτηρας

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV