Μαθητής Λυκείου για καταλήψεις: Το τέλος του αγώνα μας θα έρθει όταν γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας | piperata.gr Skip to main content
Γερμανάκος

Μαθητής Λυκείου για καταλήψεις: Το τέλος του αγώνα μας θα έρθει όταν γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας

«Μπορούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, έχοντας πλήρη επίγνωση των επιπτώσεων», δήλωσε ο Ξανθός Γερμανάκος, μαθητής του 2ου ΓΕΛ Περάματος και μέλος της συντονιστικής επιτροπής των καταλήψεων

 

Ως «απαράδεκτο» χαρακτήρισε ο Ξανθός Γερμανάκος, μαθητής του 2ου ΓΕΛ Περάματος και μέλος της συντονιστικής επιτροπής των καταλήψεων, το μέτρο της υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης και της καταμέτρησης απουσιών σε μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις.

 

Το συγκεκριμένο μέτρο, σύμφωνα με τον μαθητή, επαναφέρει «από το παράθυρο» την αναγραφή διαγωγής, που έχει κριθεί ως παράνομη από τον Άρειο Πάγο και από την Κομισιόν.

 

Η Ν. Κεραμέως, προσέθεσε, απέναντι στα δίκαια αιτήματα των μαθητών αποφάσισε απαντήσει με τιμωρητική διάθεση και τόνισε ότι η καταστολή δεν θα περάσει.

 

«Είμαστε νέοι και διεκδικούμε τα αιτήματά μας», διεμήνυσε και αντέτεινε σχετικά με τις προβλεπόμενες κυρώσεις πως «όσοι μαθητές ψηφίσαμε υπέρ της κατάληψης, μπορούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας έχοντας πλήρη επίγνωση των επιπτώσεων των πράξεών μας. "Τέλος" σημαίνει σκοπός, άρα τέλος του αγώνα μας θα είναι όταν τα αιτήματά μας γίνουν αποδεκτά».

 

Ο Παπαδάκης ρωτάει τον μαθητή αν οι καταλήψεις θα απαγορεύσουν το διαδυκτιακο μάθημα... Για να λάβει την αποστομωτική απάντηση:

 

«Θα το απαγορεύσει η φτωχεια.Το 30% των μαθητών, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δεν έχει πρόσβαση στο διαδύκτιο».

 

 

Στη συνέχεια, ο μαθητής Κ. Κεσίδης σε ένα άτυπο debate μεταξύ μαθητών στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, εξέφρασε την άποψη πως οι καταλήψεις δεν είναι η ενδεδειγμένη αντίδραση, αν και παραδέχθηκε πως ελλείψεις και κενά υπάρχουν στο σχολείο του, όπου συγκεντρώνονται 25 μαθητές ανά τάξη. Προσέθεσε, δε, πως «δεν πρέπει να επιβαρύνουν την κυβέρνηση με ακόμα ένα πρόβλημα» οι μαθητές που προχωρούν σε καταλήψεις.

 

Παίρνοντας ξανά τον λόγο, ο Ξ. Γερμανάκος δήλωσε πως «κάθε νέος έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να παλεύει για μόρφωση με ποιότητα».Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV