Αρκουμανέας: Πολύ πιθανό να ακούσουμε πάλι για 2.000 κρούσματα σήμερα | piperata.gr Skip to main content
Αρκουμανέας: Πολύ πιθανό να ακούσουμε για 2.000 κρούσματα και σήμερα

Αρκουμανέας: Πολύ πιθανό να ακούσουμε πάλι για 2.000 κρούσματα σήμερα

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, τόνισε την ΕΡΤ ότι σήμερα είναι αρκετά να πιθανό να σημειωθούν πάλι 2.000 κρούσματα.

 

Ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι ο βασικός λόγος για την διασπορά του κορωνοϊού είναι οι μετακινήσεις. Ο σχεδιασμός για μαζικά rapid tests σύντομα θα περιλαμβάνει νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ οι κινητές μονάδες συνεχίζουν στη Βόρεια Ελλάδα, με επόμενους σταθμούς την Κομοτηνή και τη Δράμα.

«Να δούμε τις επόμενες ημέρες αν θα καταφέρουμε έστω σταθεροποίηση ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα», ανέφερε ο κ.Αρκουμανέας, επιμένοντας να υπενθυμίζει ότι αν οι υπερμεταδότες είναι το 10% η διασπορά που προκαλούν φτάνει στο 80%. Ανεξάρτητα του τεστ κάποιος που ιχνηλατήθηκε ως στενή επαφή πρέπει να τηρήσει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, επεσήμανε για μία ακόμη φορά.

Στη Βόρεια Ελλάδα γίνεται αξιολόγηση και εξετάζονται σε κάποιες περιοχές και οι μαθητές ανέφερε, εξηγώντας ότι, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, γίνεται εκτίμηση ρίσκου, δηλαδή αν πρόκειται για συρροή ή όχι. «Πρώτη μας προτεραιότητα για να προφυλάξουμε το σύστημα υγείας, είναι οι ευπαθείς ομάδες», τόνισε ο κ. Αρκουμανέας.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV