«Ο θάνατος του εμποράκου» σε Πλάκα και Μοναστηράκι (pics) | piperata.gr Skip to main content
«Ο θάνατος του εμποράκου» σε Πλάκα και Μοναστηράκι (pics)

«Ο θάνατος του εμποράκου» σε Πλάκα και Μοναστηράκι (pics)

Το κυβερνητικό αφήγημα περί διατήρησης της τουριστικής και εμπορικής δραστηριότητας σε ικανοποιητικά επίπεδα, σε σχέση πάντα με τον επιδημιολογικό εφιάλτη που ζούμε, διαψεύδουν οι καταστηματάρχες σε Πλάκα και Μοναστηράκι. Κι ενώ το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υποστήριζε ότι η κατάσταση στην αγορά δεν έχει επηρεαστεί από την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων, από το ρεπορτάζ του piperata.gr, προέκυπτε το ακριβώς αντίθετο.  

 

Γράφει η Χρυσάνθη Κρητικού

 

Στην Κυδαθηναίων, την Ανδριανού και την Πανδρόσου, τους δρόμους με τα περισσότερα μαγαζιά τουριστικών ειδών και παραδοσιακών προϊόντων, στο Μοναστηράκι και στην Πλάκα, οι έμποροι δηλώνουν ότι βρίσκονται σε απόγνωση. Ο ημερήσιος τζίρος τους δεν ξεπερνά τα 40 και 50 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα τα έξοδα τους είναι ιλιγγιώδη. Ενοίκια της τάξεως των 4.000 ευρώ, ΔΕΗ, ΙΚΑ είναι κάποια από τα πάγια έξοδα που δεν μπορούν να «αποφύγουν».

 

ΜΑΓΑΖΙΑ

 

Όπως αναφέρουν «κάποιες ημέρες το ταμείο μας είναι μηδενικό κι αυτό δεν συμβαίνει τώρα αλλά τους τελευταίους εννέα μήνες». Με την σειρά του, ο κ. Δημήτρης, που είναι έμπορος τα τελευταία 40 χρόνια, κάνει λόγο για «πρωτόγνωρες συνθήκες». «Οι τουρίστες είναι κυρίως Γάλλοι και Βαλκάνιοι, ενώ δεν έχουν έρθει καθόλου Αμερικανοί, Κινέζοι, και Ρώσοι», σημειώνει.

 

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενο ρεπορτάζ του PIPERATA.GR, αποτυπώθηκε η ίδια θλιβερή εικόνα και στην Ερμού, παρότι, βρισκόμαστε επισήμως σε περίοδο εκπτώσεων.

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV