Εκρηκτική άνοδο στις αγορές έφερε η είδηση για το εμβόλιο της Pfizer | piperata.gr Skip to main content
Εκρηκτική άνοδο στις αγορές έφερε η είδηση για το εμβόλιο της Pfizer

Εκρηκτική άνοδο στις αγορές έφερε η είδηση για το εμβόλιο της Pfizer

Εκρηκτική άνοδο παρουσιάζουν αυτή την ώρα τα διεθνή αλλά και το ελληνικό χρηματιστήριο στον απόηχο της είδησης για το εμβόλιο της Pfizer.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα futures στην Νέα Υόρκη για τον δείκτη Dow Jones παρουσιάζουν άνοδο που αγγίζει αυτή την ώρα τις 1.500 μονάδες ή ποσοστό 5.3%.

 

Αν μάλιστα επαληθευτούν οι εκτιμήσεις με το άνοιγμα της αγοράς, τότε θα πρόκειται για νέο ιστορικό ρεκόρ στη Wall Street. Ανάλογη εικόνα και στην Ευρώπη, αλλά και στην Αθήνα.

 

Να σημειωθεί ότι η είδηση με τις αισιόδοξες ανακοινώσεις της Pfizer για την αποτελεσματικότητα κατά 90% του εμβολίου που αναπτύσσει η εταιρεία σε συνεργασία με την γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech, ήρθε να επισκιάζει το πάρτι που ούτως ή άλλως έκαναν οι αγορές εξαιτίας της εκλογής του Μπάιντεν ως 46ου προέδρου των ΗΠΑ.

 

Τα χρηματιστήρια σε ΗΠΑ και Ευρώπη καταγράφουν εκρηκτική άνοδο, ενώ μετοχές εταιρειών που έχουν υποστεί ισχυρό πλήγμα από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας σημειώνουν ράλι ανακούφισης. Η

 

H σημερινή ημέρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει μια κομβική εξέλιξη για τις οικονομίες και τις κεφαλαιαγορές σηματοδοτώντας μια σταδιακή επιστροφή στην “κανονικότητα” που διακόπηκε βίαια τον περασμένο Ιανουάριο με την εμφάνιση της Covid-19 στην Κίνα.

 

Ενδεικτικό είναι πως στη Wall Street, τα futures του Dow Jones κάνουν άλμα 1480 μονάδων ή 5,24%, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 3,72%.

 

Στην Ευρώπη οι μεγάλες αγορές κερδίζουν πάνω από 4%. Στο +5,28% και τις 13.126 μονάδες βρισκόταν πριν από λίγο ο DAX, ενώ ανάλογη ήταν η εικόνα για τον CAC 40 στο Παρίσι, όπως και στα άλλα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

 

Στο ελληνικό χρηματιστήριο καταγράφεται ακόμη μεγαλύτερη άνοδος που ξεπερνά το 8,3% σε επίπεδο Γενικού Δείκτη με την αγορά να προσεγγίζει τις 640 μονάδες.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV