Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα ΝΔ και έντονη ανησυχία για θερμό επεισόδιο με Τουρκία (pics) | piperata.gr Skip to main content
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα ΝΔ και έντονη ανησυχία για θερμό επεισόδιο με Τουρκία (pics)

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα ΝΔ και έντονη ανησυχία για θερμό επεισόδιο με Τουρκία (pics)

Η νέα δημοσκόπηση της opinion poll δημοσιεύθηκε και καταγράφει το προβάδισμα της κυβέρνησης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 20 μονάδες διαφορά.

 

Σύμφωνα με τα ευρήματα η ΝΔ απολαμβάνει της ευρύτατης αποδοχής από την κοινή γνώμη για τους χειρισμούς της στο μέτωπο του κορωνοϊού και των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ το 48% εγκρίνει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας.

Στα αξιοσημείωτα της έρευνας και το ότι το 17% πιστεύει ότι ο κορωνοιός δεν υπάρχει. Διχασμένη είναι η κοινωνία για το εάν η κυβέρνηση έχει σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

 

π

 

 

Η Κυβέρνηση δείχνει να συγκεντρώνει σημαντική στήριξη από την κοινή γνώμη.

 

Τους συνολικούς χειρισμούς της στα Ελληνοτουρκικά αποδέχεται το 67 %, στην περίπτωση του κορωνοιού το 70% και στην διαχείριση της οικονομικής κρίσης το 48%.

 

poll

 

poll

 

poll

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό αφού διαθέτει το 67.7% των θετικών απόψεων των πολιτών, ενώ το 70% τον κρίνει θετικά ως Πρωθυπουργό.

 

poll

 

Στο ερώτημα αν θα τα κατάφερνε καλύτερα μια Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα που αφορούν στα Ελληνοτουρκικά, στην αντιμετώπιση της πανδημίας και της οικονομικής ΝΑΙ και Μάλλον ναι απαντούν το 19%, το 15% και το 18%.

 

Θετικά κρίνουν την συνολική παρουσία του ως αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το 28% ( 61.7% ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ) , ενώ θετική άποψη έχει το 28.4% με την Φώφη Γεννηματά να τον περνάει με 31.8%.
 
-          Στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 52.7% των προτιμήσεων έναντι ενός 23.9%  του ΚΑΝΕΝΑ και 19.4% του Αλέξη Τσίπρα.

- Καταγράφεται επικράτηση και της Ν.Δ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με  40.3% ( 41.2% τον Ιούλιο ) έναντι 19.5% ( 20.7% τον Ιούλιο). Έτσι η διαφορά Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου  γίνεται 20.8% έναντι 20.5% τον Ιούλιο. Το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ διατηρούν τις επιδόσεις τους που εμφάνιζαν τον Ιούλιο με 5.8% και 5% αντίστοιχα. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και το ΜΕΡΑ 25 εμφανίζουν μείωση με ποσοστά 3% και 2.2% έναντι 3.5% και 2.2% που εμφάνιζαν τον Ιούλιο.

 

poll6

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος θερμού επεισοδίου.

 

πολλ

 

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση ΕΔΩ

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV