Στο… Twitter του Γιάνη Βαρουφάκη – Τα μηνύματα για τον σεισμό που προκάλεσαν θύελλα διαμαρτυριών | piperata.gr Skip to main content
Στο… Twitter του Γιάνη Βαρουφάκη – Τα μηνύματα για τον σεισμό που προκάλεσαν θύελλα διαμαρτυριών

Στο… Twitter του Γιάνη Βαρουφάκη – Τα μηνύματα για τον σεισμό που προκάλεσαν θύελλα διαμαρτυριών

Το PIPERATA.GR έψαξε στην ιστοσελίδα του ΜέΡΑ25 (https://mera25.gr/), σχετικά με το περιβόητο θέμα των tweets μετά τον σεισμό που συντάραξε το ανατολικό Αιγαίο και προκάλεσε βιβλική καταστροφή στην Σάμο και την Σμύρνη. Εκεί εντοπίσαμε μια γραπτή δήλωση συμπαράστασης στα ελληνικά που δεν έχει καμία σχέση με τα περίφημα tweets.

 

Γράφει ο Σωτήρης Γιατζόγλου

Στην σελίδα του Γιάνη Βαρουφάκη στο twitter, εντοπίσαμε το tweet, που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, στα ελληνικά και τα αγγλικά, το οποίο πράγματι ήταν η δεύτερη ανάρτηση του πρώην υπουργού, καθώς είχε προηγηθεί αναδημοσίευση που έκανε ο ίδιος σε tweet του ΜέΡΑ25 με αναφορά στον σεισμό της Σάμου και δήλωση συμπαράστασης και στις δύο μεριές των συνόρων.

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

Το πρώτο tweet σχετικά με τον σεισμό στις 3:07 με γενική αναφορά στον σεισμό:

FIRST TWEET

 

Το δεύτερο tweet σχετικά με τον σεισμό στις 3:31 στα αγγλικά και 3:36 στα ελληνικά:

 

TWEETS 1

 

TWEET

 

Με διαφορά σχεδόν μίας ώρας (4:34), ακολουθεί τρίτο tweet, σχετικά με τον σεισμό, με συγκεκριμένη αναφορά στην Σάμο, ως αναδημοσίευση από άλλο site.

 

RETWEET

 

Συμπερασματικά, και πάντα με την επιφύλαξη να υπάρχουν αναρτήσεις που έχουν σβηστεί, πράγματι προκύπτει από τη σελίδα του Γιάννη Βαρουφάκη στο twitter ότι 24 λεπτά πριν το επίμαχο tweet, είχε προηγηθεί ανάρτηση με αναφορά και στην Σάμο και στην Σμύρνη.

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV