Τι (δεν) κατάφερε ο Βαρουφάκης με την προσφυγή του στο ΣτΕ – Οι απόψεις νομικών για το θέμα | piperata.gr Skip to main content
Τι (δεν) κατάφερε ο Βαρουφάκης με την προσφυγή του στο ΣτΕ – Οι απόψεις νομικών για το θέμα

Τι (δεν) κατάφερε ο Βαρουφάκης με την προσφυγή του στο ΣτΕ – Οι απόψεις νομικών για το θέμα

Το παιχνίδι είναι τόσο ξεπουλημένο που κανείς δεν τηρεί τα προσχήματα θεωρώντας ότι οι πολίτες δεν… καταλαβαίνουν τι ακριβώς συμβαίνει. Ο πρόλογος απαραίτητος για να καταλάβει κανείς τι παίχτηκε τη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου, με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο απέρριψε την προσφυγή του Γιάνη Βαρουφάκη κατά της διαταγής του αρχηγού της ΕΛΑΣ σχετικά με τις επετειακές εκδηλώσεις των 47 ετών από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο.  

 

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκης

 

Όπως επισημαίνουν ανώτατοι δικαστικοί στα PIPERATA.GR, ο γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 δεν έπρεπε να προσφύγει τώρα κι υπό τέτοιες, καθ’ ομολογία ακραίες συνθήκες, αφού το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δεν θα μπορούσε να εναντιωθεί στην κυβερνητική απόφαση για την προστασία της δημοσίας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19.

 

Άλλοι νομικοί υπογραμμίζουν επίσης ότι τα πράγματα «ίσως να ήταν διαφορετικά μόνον εάν εξασφάλιζε και τις υπογραφές των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης».

 

Πάνω – κάτω δηλαδή φαίνεται ότι τον είχαν προειδοποιήσει για την έκβαση των πραγμάτων κι η ετυμηγορία του ΣτΕ που προέκυψε κατόπιν δικού του αιτήματος, έβγαλε λάδι την Αστυνομία!

 

Περαιτέρω, ο Βαρουφάκης ακύρωσε την πανίσχυρη Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων που λίγο νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει αντισυνταγματική την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

 

Αν δεν έμπαινε στα πόδια των λειτουργών της Δικαιοσύνης, τώρα η κυβέρνηση θα είχε να αντιμετωπίσει απευθείας τους δικαστές με τους παππούληδες τύπου Αλιβιζάτου, Μανιτάκη κτλ.

 

Μια χαρά λοιπόν τα πήγε και σ’ αυτόν τον ρόλο του «ο πρόεδρος του… μέρα – νύχτα», όπως τον αποκαλούν ειρωνικά οι ΣΥΡΙΖΑιοι οι οποίοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι ο «Γιάνης σε αδειάζει ανά πάσα στιγμή και σε κάθε περίσταση». Μια χαρά χόρεψε στον ρυθμό που του υπέδειξαν από το περιβάλλον του Μητσοτάκη εγκλωβίζοντας τους πολίτες και το πολίτευμα σε δεδικασμένα απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων.

 

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV