Άρση lockdown σε τρεις φάσεις: Προέχουν τα σχολεία - Ανοιχτή η εστίαση πριν τα Χριστούγεννα | piperata.gr Skip to main content
Άρση locdown σε τρεις φάσεις: Προέχουν τα σχολεία - Ανοιχτή η εστίαση πριν τα Χριστούγεννα

Άρση lockdown σε τρεις φάσεις: Προέχουν τα σχολεία - Ανοιχτή η εστίαση πριν τα Χριστούγεννα

Το σχέδιο για σταδιακή άρση του lockdown ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Θα ανοίξουν εστιατόρια και καφέ πριν από τα Χριστούγεννα.

 

Συγκεκριμένα ανέφερε ο κ. Πέτσας: «Είμαστε λίγες ημέρες μακριά από το να εξετάσουμε και να παρουσιάσουμε το σχέδιο για την επόμενη φάση και την άρση του lockdown».

Τόνισε μάλιστα ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, προβλέπει πρώτα το άνοιγμα των σχολείων, στη συνέχεια του λιανεμπορίου και μετά της εστίασης πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Θα ανοίξουν εστιατόρια και καφέ, όχι μπαρ και νυχτερινά κέντρα. 

Ξεκαθάρισε ωστόσο, πως δεν θα ανοίξουν τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης καθώς εκεί συγκεντρώνονται όρθιοι και δημιουργείται συγχρωτισμός. 

 

Ο Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς για τα σχολεία ανέφερε πως στο σχεδιασμό είναι η επιστροφή όλων των μαθητών (δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων) μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και τόνισε πως θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν ακολουθώντας ουσιαστικά το παράδειγμα του Μαΐου.

«Ο σχεδιασμός αναμένεται να μοιάζει με το άνοιγμα του Μαΐου, δηλαδή σε τρεις φάσεις. Πρώτα τα σχολεία, μετά το λιανεμπόριο και στη συνέχεια η εστίαση».
 

Τέλος, αναφέρθηκε στην επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς, η οποία θα έρθει με περιορισμούς και με την σύμφωνη γνώμη των επιδημιολόγων, ενώ το οριστικό πλάνο αναμένεται να το παρουσιάσει η κυβέρνηση στους πολίτες στις αρχές της άλλης εβδομάδας.


 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.