ΣΥΡΙΖΑ για Εθνική Ασφαλιστική: «Η πώλησή της δεν πρέπει να προχωρήσει» | piperata.gr Skip to main content
ΣΥΡΙΖΑ για Εθνική Ασφαλιστική: «Η πώλησή της δεν πρέπει να προχωρήσει»

ΣΥΡΙΖΑ για Εθνική Ασφαλιστική: «Η πώλησή της δεν πρέπει να προχωρήσει»

Τηλεδιάσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής με θέμα την επαπειλούμενη πώληση της εταιρείας στη CVC πραγματοποιήθηκε σήμερα.

 

Μετά την ενημέρωση από το σύλλογο υπαλλήλων, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τον Αλέκο Φλαμπουράρη, την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον Αλέξη Χαρίτση εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ζητούν την αναστολή της διαδικασίας πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

 

«Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής δεν πρέπει να προχωρήσει, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας στην Ευρώπη και τη χώρα μας, έχει επιφέρει τραγικές επιπτώσεις και στην οικονομία», αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση.

 

Ακόμη, υπογραμμίζουν πως η κυβέρνηση, η Τράπεζα της Ελλάδος και η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, οφείλουν να ζητήσουν από την DGComp, παράταση των προθεσμιών, ώστε να υπάρξει ο χρόνος για να αναζητηθεί η καλύτερη λύση για την πορεία της Εθνικής Ασφαλιστικής που έχει τεράστια σημασία για την Εθνική οικονομία, καθώς και τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου, αφού εξεταστούν όλες οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί.

 

«Η επιλογή πώλησης της εταιρείας σε αυτές τις συνθήκες, με χαμηλό τίμημα και σε ένα φερόμενο υποψήφιο ο οποίος κατέχει δεσπόζουσα θέση στον τομέα της ιδιωτικής υγείας, είναι προβληματική», ανέφεραν σχετικά.

 

Στην ίδια βάση επεσήμαναν ότι θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, καθώς και όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, συνεργατών και ασφαλισμένων στην εταιρεία.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV