Η Ευρώπη συγχαίρει τον Τζο Μπάιντεν και προσβλέπει σε ενίσχυση των σχέσεων με τις ΗΠΑ | piperata.gr Skip to main content
Μπάιντεν

Η Ευρώπη συγχαίρει τον Τζο Μπάιντεν και προσβλέπει σε ενίσχυση των σχέσεων με τις ΗΠΑ

Στην αλλαγή στις σχέσεις με τις ΗΠΑ εστιάζει η ΕΕ μετά την ορκωμοσία του Τζον Μπάιντεν με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ να τονίζει ότι «ήρθε η ώρα να επαναφέρουμε την πίστη και την κοινή λογική και να αναζωογονήσουμε τη σχέση ΕΕ-ΗΠΑ.

 

Ειδικότερα, σημείωσε: «εύχομαι στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις τα καλύτερα, καθώς προσπαθούν να θεραπεύσουν τη χώρα τους και να βγάλουν τον αμερικανικό λαό από την πανδημία. Ήρθε η ώρα να επαναφέρουμε την πίστη και την κοινή λογική και να αναζωογονήσουμε τη σχέση ΕΕ-ΗΠΑ».

 

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις υπογραμμίζοντας ότι «ένα ισχυρό ΝΑΤΟ είναι καλό για τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, αφού κανείς από εμάς δε μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε».

 

Μπόρις Τζόνσον: Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Μπάιντεν

 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα πως ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον Τζο Μπάιντεν για τις «κοινές τους προτεραιότητες», λίγο πριν από την ορκωμοσία του 46ου προέδρου των ΗΠΑ.

 

«Όπως είπα όταν του μίλησα για την εκλογή του ως προέδρου, ανυπομονώ να εργαστώ μαζί του, και με τη νέα του κυβέρνηση, να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία μεταξύ των χωρών μας και να εργαστούμε επί των κοινών μας προτεραιοτήτων: από την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την ανοικοδόμηση από την πανδημία και την ενίσχυση της διατλαντικής μας ασφάλειας», δήλωσε ο Τζόνσον στο Κοινοβούλιο.

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV